arkadaşlar harddisk almak istiyorum ama bu konuda hiç bilgim yok fiyat ve performans bakımından tavsiye edebileceğiniz bir harddisk varsa mesajlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
harddisk
öncelikle kaç gb a ihtiyacın var? şuan en bilindik 3 hard disk firması var. bunlar seagate - western digital - samsung dur. hepsinin yapıları birbirine benzemektedir. birbirini ayıran en önemli unsur garanti süreleridir. seagate 5 yıl garanti verirken western digital ve samsung 3 yıl garanti veriyor. seagate yada western digital alabilirsin. şuan ben western digital kullanıyorum memnunum. şu üçü arasında sıralama yaparsak
1- Seagate
2- Western digital
3- Samsung
evet ilk olarak sata 2 7200 rpm hdd ler içinde seagate w.digital ve samsungtur
seagate saglam ve garanti süreleri digerlerine göre fazladır bu arada seagate ses yapar bunuda yatırlatırım
samsung diyerlerine göre daha sesiz çalışır fiyat bakımından 160 gb 8 cache ligi seagate 160 2 cache ile aynıdır tabi bu durumda ön bellekleme ile samsung daha iyigibi gözükür
w.digital saglam sesiz dir kullananlar memnundur
şimdi bu yorumlara göre birini seçebilirsin umarım ama markalar genelde aynı kalitede hizmet veririler
benim sıralamam seagate -samsung-w.digital
saygılar
ilginize teşekkür ederim. peki fiyat bakımından hangisi daha iyi olur.
aralarinda en ideal gozukenler:
SAMSUNG - 250 GB SATA2 NCQ 66.0000 USD + KDV:
SAMSUNG - 320 GB SATA2 16 MB NCQ 89.0000 USD + KDV:
SEAGATE - 320 GB SATA2 16 MB NCQ 91.0000 USD + KDV:
seagate in 250GB ligi 16MB olan 77 dolar, normali 90 dolar. 320 lik alacaksan seagate ideal fiyatta. ama 250 dusunursen samsung un fiyati uygun.