Selamlar arkadaşlar benim makinem Asus P4B-M(2000 yılı modellerinden) anakart ile çalışıyor. XP SP2 kullanıyorum ve 512 RAM var.Yeni bir harddisk aldım 200 GB'lık WD marka IDE. Makine diski tam olarak gördü ve primer slave olarak ilk 110 GB'ı sorunsuz kullandım.(Diski bölmeden) ardından kaydettiğim filmler (CD'den ya da internet'ten)bozulmaya başladı ya renk görüntü kaybederek oynuyor ya da hiç oynamıyorlardı. Oysa esas harddiskime (20 GB) aktardığımda sorunsuz açıyorlardı. Bende aletten 10-20 GB silip tekrar denedim oldu. Dedim en iyisi ikiye bölüp kullanayım. İki parçadan birinciyi biraz doldurunca baktım yine sapıtmaya başladı. Şu an diğer parçasını test ediyorum. 48 bit LBA desteğini aktifleştirdim ve BIOS güncellemesi yaptım şu anki BIOS'umda 48 bit LBA desteği de mevcut. Bad sector türü bir arıza olsa aktarma işlemi ile aktardığımda diğer diskimde de bozuk gösterirdi.(Diye düşünüyorum) Başka bir makineye henüz takma fırsatım olmadı ama başına böyle bir olay gelen oldu mu acaba. Şu PCI IDE kontrol kartlarından mı kullansam acaba? Sevgiler, selamlar.