arkadaşlar işletim sistemim windows xp
yereldisk c yereldisk d
fln çift tıklyıp açarken birlikte aç geliyor
hangi program lazım bunu açmak için ?
harddiski birlikte aç geliyor
sisteminizde Autorun virüsü var combofix ile disklerinizi taratın.
Dostum onlar sabit disklerinin otomatik başlatılmasını engelleyen virüslerdir.Bir antivirüs programı veya yanlış hatırlamıyorsam CCleaner adlı program işini görür.
Sabit diskler zaten senin dediğin gibi otomatik başlatılmazlar.Harici diskler başlatılır
autorun virüsleri sabit otomatik açılma özelliği kazandırarak ve harici disklere windowsun tanıdığı özellikten yararlanarak.Her hdd tıklanışında bir zararlı yazılımın çalışmasını sağlarlar.Şu an bilgisayardan zararlı yazılımın .exe dosyası silindiği için neyi çalıştıracağını bilemiyor.Ve birlikte aç çıkıyor.Zararlı yazılımın exe'si bulunamasına rağmen diskler açılmayacaktır.Bunu da combofix düzeltir.
(diskleri açmak için bilgisayarım/adres cubuğuna c:\ yazarsanız açılır ama bu çözüm değildir)
ccleaner ne alaka o sadece internet tarayıcı ve program geçmişi ve dosyalarını siliyor.
Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 01 Temmuz 2010 15:59
tamam antivirüs'e birşey demedim düzeltebilir sonuçta zararlı yazılım silme aracı o da ama "autorun.inf" zararlı yazılım değildir bunu tanıyıp silecek antivirüs tanımıyorum.(ancak kayıt defterinde zararlı yazılımın kayıtlarını silerken autorun'ın da ona ait olduğunu anlayacak da silecek)
Eğer öyle olsaydı bilgisayarına her cd taktığında virüs uyarısı alırdın
Bu durumlarda küçük boyutu free ve kurmaya gerek kalmayan combofix önerilir.
tamam antivirüs'e birşey demedim düzeltebilir sonuçta zararlı yazılım silme aracı o da ama "autorun.inf" zararlı yazılım değildir bunu tanıyıp silecek antivirüs tanımıyorum.(ancak kayıt defterinde zararlı yazılımın kayıtlarını silerken autorun'ın da ona ait olduğunu anlayacak da silecek)Eset eskiden beri tanır autorun dosyalarını. hatta zararlı yada zararsız ise ona göre de davranır. bu onu methettiğim anlamına gelmesin ancak bu böyle.
Eğer öyle olsaydı bilgisayarına her cd taktığında virüs uyarısı alırdın
Bu durumlarda küçük boyutu free ve kurmaya gerek kalmayan combofix önerilir.
online tarama da işinizi görür. http://www.eset.eu/eset-online-scanner
@google söylediğin doğrudur.Ancak birçok antivirüs silmiyor elle siliyoruz.Özellikle free olanlar
yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar
combofix isime yaradı