Merhaba arkadaşlar. Tam 1 saat 30 dakika önce iki kapağı açık olan bilgisayarım da hardiskin altına koyduğum zula sigaralarımı almak için elimi attığım da sanırım paket orada bir şeylere sıkıştı ya da bir şeyler yaptı tam olarak anlayamadım ama harddiskten 1-2 saniyeliğine gözle görülür bir biçim de alev çıktı. Alev çıktığı gibi hdd e bağlanan o küçük turuncu kabloyu söktüm sona da Pcnin prizden kablosunu çektim peşine de pcye bağlı bütün kabloları ve usbleri çıkarttıp kasayı balkona çıkarttım ve havalandırdım. Tabi b arada sigarayı alırken de çıkan alevden midir nedir sol işaret parmağım yandı ve 2-3 mmlik bir nokta simsiyah oldu (yıkayınca geçmiyor). Olay Tam bu şekilde gelişti ve şuan da Pcyi açmak için power tuşuna basıyorum ve o ddr3 1333 mhz falan ilk çıkan sayfadan sonra tam olarak bu şekilde yazı geliyor.
reboot and select proper boot device or ınsert boot media in selected boot device and press a key.
Biostan First ve Second olarak harddrive'ı seçtim 3te zaten USb bilmem ne yazıyordu.
Size sorularım şu :
Bütün bu olaylar neticesinde şuan da bilgisayarı açabilmek için ne yapmam gerekiyor?
Acaba HDD tamamen kullanılamaz hale mi geldi?
Bu olay Anakartı - Ekran kartını - Ram ' i vs etkileyip onları da bozar mı? Bozarsa nasıl anlayabilirim?
Son olarak şuan da ne gibi bir yol izleyip bilgisayarı açmak için ne yapayım.
Sonuna kadar okuyan ve ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.