Bilgisayarıma iş yerinde kullandığım aynı özellekli bilgisayarımın harddiskini getirip eskisinin yerine bağladım.40gb ide.bilgisayarım a.ılırken siyah ekranda windows olağan şekilde başlasını,güvenli kipi,en son iyi yapılandırmayı seçi seçerek başlattım(ayrı ayrı denedim)seçtikten sonra bilgisayar otomatik resetleniyor ve bu döngü böyle devam ediyor.sıkıldım ve usandım artık.harrdisk işyerinde canavar evde ruh..eskisinde de bundan şikayetçiydim.lütfen yardım edin
Harddiskim beni usandırdı
Öncelikle xp de bu sorun çıkartabilir. Çünkü windowsu etkinleştiriken, PC de yer alan donanımlara göre bir kimlik numarası çıkartıyor ve ona göre etkinleştirme şifresi kullanılıyor. Doayısıyla, farklı bi pc deki harddiki alıp kullanırsanız, Xp sorun çıkartabilir.
Ayrıca, HDD yi sistemine bağlarken, jumper ayarlarını yapmalısın. Yapmış olduğun jumper ayarlarına göre BIOS unuda ayarlayacaksın ya da AUTO deyip, BIOS un otomatik olarak bu ayarları bulmasını bekleyeceksin. Jumper ayarları konusunda forumda biraz araştırma yap.
pc lerin konfigrasyonları aynı demiş arkadaş.buna rağmen sistem reset atıyorsa bios ayarlarından kaynaklanabilir.
bir ihtimalde hdd b sektor olması olabilir b sektore winin bir dosyası denk gelmiştir okyamayınca reseti koya bilir. tabi bunlar var sayım
eski bilgisayarcıların dedigi gibi gormeden birşey diyemem :D zuahahaha