harddiskim elden gidiyor mu?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
mert
02-03-2005, 22:47   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
254 mesaj

son günlerde harddiskimi kullanırken tıkırtılar geliyor.acaba hep mi gelir yoksa son zamanlarda mı gelmeye başldı bilmiyorum.scandiakle denetledim birşey demedi ama şüpheleniyorum birşey olmasın harddiske.bunun üzerine active smart monitor programını kurdum program bazen attribute changes ....(bir sayı to ....(bir sayı) diye hata veriyor ve programın smart sekmesine baktığımda ultra ata error count gibi bir şeydi okısımda T.E.C sütununda temmuz gibi bir tarih yazıyor.(pogramın yardımında o sekmenin kısaca harddisk ömrü olduğu yazıyordu.bir de unknown attribute kısmında 2006'lı bir tarih yazıyordu.harddiski kontrol için hangi programları kullanabilirim?

Kansav
03-03-2005, 22:38   |  #2  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

HDD 'den normal veri okuma/yazma sesi dışında ses geliyorsa sakatlık var demektir.Özellikle tıkırtı varsa durum hiçde iç açıcı değil demektir.Önemli verilerini ya başka bir diske aktar,yada CD 'ye kopyalayarak yedekle.Sonrada sağlam bir yüzey taraması yaptır.Buna benzer durumlarda "Low Level Format" denenmelidir...

Banned
03-03-2005, 22:46   |  #3  
Banlandı
548 mesaj

Diskini temizleyip bir birleştir.Çıkır çıkır ses gelmesi normal zaten kafa okuması için gelip gidiyor ve bu ses çıkarması da normal eğer sen bunu çok gürültülü duyuyorsan işte o zaman bir sorun var demektir..Fiziksel bir darbe yemedikten sonra fazla bir şey olmaz korkma..

theironman
03-03-2005, 22:55   |  #4  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

tıkırtılar mı geliyor, benim başıma geleni anlatayım da ilişki kurmaya çalışalım şu olayla: benim eski hdd 10 GB Quantum ve bu hdd yi 2 sene sorunsuzca kullandım ama sonra kendi kendine tıkır tıkır sesler gelmeye başladı, başlarda bir şey yoktu ama sonra ekran donmaya başladı ve daha daha sonra hdd misket sesini iyice yükseltti ve hepten durmaya başladı, yani hdd çalışmıyordu elektrik gelmesine rağmen. HDD yi uzun süre açmayınca bir süre çalışıyordu hdd ama sonra yine misketlenme peydahlanıyordu. Bu sorun hiç geçmedi ve ben bunu bir şekilde elden çıkardım, yani demem o ki eğer sorunun buna benziyorsa dikkatli ol, hdd başını çok ağrıtabilir.

cursed
04-03-2005, 10:09   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,123 mesaj

Sesten ziyade bu sürekli elektrik gidip gelmeleride hdd ye zarar veriyor haberiniz olsun,iki arkadaşımın hdd leri bu yüzden tamamen kullanılmaz hale geldiler allahtan garantileri vardı...

Banned
04-03-2005, 12:24   |  #6  
Banlandı
548 mesaj

Orası doğru ama artık onlar tarihe karıştı gibi bir şey Sanayi elektriği vermen lazım olması için...

theironman
04-03-2005, 12:26   |  #7  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

mert HDD n kaç GB ve markası nedir?

mert
06-03-2005, 18:40   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
254 mesaj

hdd samsung SV0412H 39 küsur gigabyte..'dan Hdd Health programını indirdim şimdilik birşey yok diyor.bazen sıcak olduğunu söylüyor