harddiskin yeni pencerede açılması

junees
21-09-2008, 12:29   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

arkadaşlar 1 ay kadardır, bilgisayarıma girip yerel disk C ya da yerel disk D'ye çift tıkladığımda yeni bir pencerede açıyor. bilgisayarım klasörü de açık kalıyor.
yerel disklere sağ tıkladığımda 'aç' yerine ne olduğu belirsiz harflerden bir şeyler yazıyor. ona tıklayınca da açıyor.

neden böyle oldu bilmiyorum. sadece bilgisayarım klasöründeki yerel diskleri açınca böyle yapıyor. diğer klasörler normal şekilde açılıyor.

resmini koyuyorum.
yardımcı olursanız sevinirim

uçak
21-09-2008, 12:49   |  #2  
Üye
61 mesaj

windows dosyalarıyla oynanmıştır onar bi yada format

Son Darbe
21-09-2008, 12:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
135 mesaj

ayrı sayfada açıyorsa autron.inf diye virüs bulaşmıştır.bu adresteki programı indir çalıştır artık ayrı sayfada açılmaz..

junees
21-09-2008, 15:12   |  #4  
OP Taze Üye
9 mesaj
Son Darbe
ayrı sayfada açıyorsa autron.inf diye virüs bulaşmıştır.bu adresteki programı indir çalıştır artık ayrı sayfada açılmaz..

çok sağol kardeşim. yaptım dediklerini, sorun düzeldi.
allah razı olsun..Alkış

disadvantageous
21-09-2008, 15:52   |  #5  
Üye
63 mesaj

Problem umarım çözülmüştür.Aynı programla bende sildim autoru.inf yi ancak 1-2 gün içindede pc acayip yavaşlamaya başladı.Özellikle ilk açılıştaki hoş geldiniz ve masaüstü arkaplan ile simgeler çok geç gelmeye başladı ve sonuç format oldu.Sorun kalmadı şuanlık.Bide Kis vardı pc de yazıklar olsun ona:D  (yine kis kurdum :)

junees
21-09-2008, 15:53   |  #6  
OP Taze Üye
9 mesaj

inşallah o yavaşlama bende de olmaz

alper_035
21-09-2008, 16:02   |  #7  
Üye
83 mesaj

o  virüs tanışabilir disklerden ve flash belleklerden geliyor.kaspersky 9 bile kullansan o diski taratmadan bilgisayarımdan çift tıklayarak girme ;)

Son Darbe
21-09-2008, 16:23   |  #8  
Yıllanmış Üye
135 mesaj
junees
çok sağol kardeşim. yaptım dediklerini, sorun düzeldi.
allah razı olsun..Alkış
her zaman için arkadaşımGözünü devirmiş

Son Darbe
21-09-2008, 16:29   |  #9  
Yıllanmış Üye
135 mesaj
disadvantageous
Problem umarım çözülmüştür.Aynı programla bende sildim autoru.inf yi ancak 1-2 gün içindede pc acayip yavaşlamaya başladı.Özellikle ilk açılıştaki hoş geldiniz ve masaüstü arkaplan ile simgeler çok geç gelmeye başladı ve sonuç format oldu.Sorun kalmadı şuanlık.Bide Kis vardı pc de yazıklar olsun ona:D  (yine kis kurdum :)
senn sorununa gelelim.açılışta bazı programlar ile açılıyor pc virüs. prog.vs.. gibi eğer o programlar ile açılmasını istemiyorsan BAŞLAT+ÇALIŞTIR+MSCONFİG+BAŞLANGIÇ bölümünnde birkaç yazılımı kaldırısan pc hızlı açılır.başlangıç bölümünde eğr amvo.exe.,taso.exe.,kovo.exe. vs.. gibi bişiler yazıyorsa bilki virüs vardır. Onun içinde yavaş açılıyortur.COMBOFİX çalıştırıp taratırsan o virüslerde silinecektir.