Harddiskler Felç durumunda

GRC8213
29-05-2010, 00:23   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
762 mesaj

Arkadaşlar bilgisayarım çok yavaş çalışıyor 2 tane harddiskim var 
1-1 TB WD Caviar Black 32 mb cache (alalı fazla olmadı) 4 eşit parça boşluk durumu ;
192gb(sistem)-20gb-18gb-24gb olmak üzere

2-Samsung 160 gb biraz eski 7200rpm 45gb boş         (sistem wd de kurulu)

Sorunum şu bilgisayarda diyelim müzik açıyorum tıklıyorum ve ,ben harddiskin sesini (%99 wd olmak üzere) duymadan işlem yapmıyor içerisindede önemli dosyalar olduğundan format atamıyorum (samsung hariç) disk gözden geçirmesi yaptım ayrıca lisanslı kaspersky taradı win 7 64 bit kullanıyorum.

Sistemim ;AMD Phenom II X4 940 Quad-Core 3.0Ghz ,Asus M3A78-EM, Highpower 650watt,Zotac 9800GT Amp!,4gb 1066 mhz OCZ,1tb WD Caviar Black,Creative X-FI surround 5.1,Samsung 2233bw

Son olarak arada takıp çıkardığım bide verbatim dış harddiskim (1tb) var e-sata.

Jubei76
29-05-2010, 01:00   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

öncelikle merhaba, anlayamadığım bir şey var ?

1-1 TB WD Caviar Black 32 mb cache (alalı fazla olmadı) 4 eşit parça boşluk durumu ;

diye belirtmişsin ama buna göre eğer yanlış hesaplamamışsam 728Gb Kayıp Olarak Görünüyor. Bu 728Gb Görünmüyormu ?

Banned
29-05-2010, 02:55   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Eğer sistemden samsung diskinizi çıkartırsanız ve sistemi samsung olmadanm açarsanız sorununuz çözülecektir. Benzer sorunları bende yaşıyorum. Dosyalarım birinci diskte olmasına ragmen birinci diskteki bir dosyayı kullanmak istediğimde ikinci diskinde çalışmaya başlaması gerekiyor. Sanırım bu windowsun dizinleme veya hızlı getirme veya güç yönetimi özellikleri ile alakalı bir durum. İsterseniz güç yönetiminden sabit diskleri hiçbir zaman kapatma olarak ayarlayıp deneyin.

Bu arada Jubei76 arkadaşım hoşgeldin siteye.

Son Düzenleme: khramn ~ 02 Haziran 2010 00:49
GRC8213
29-05-2010, 03:03   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
762 mesaj
Alıntı: Jubei76  
öncelikle merhaba, anlayamadığım bir şey var ?

diye belirtmişsin ama buna göre eğer yanlış hesaplamamışsam 728Gb Kayıp Olarak Görünüyor. Bu 728Gb Görünmüyormu ?

250-250-250-250 olarak böldüm 192-20-18-24 boşluk oranları.

Son Düzenleme: GRC8213 ~ 29 Mayıs 2010 03:09
Jubei76
30-05-2010, 00:38   |  #5  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

Hoşbulduk sevgili arkadaşım khramn ,aslında çok çok uzun zamandır sitemizin takipçisiyim ama artık üye olma ihtiyacı hissettim ve hiç pişman değilim çünkü burdaki arkadaşlarla kendimi ailemle beraber gibi hissediyorum ,çok uzattım farkındayım özür :) bu arada grc8213 arkadaşımızın sorunu çözüldümü acaba ?

suheyl-34
01-06-2010, 15:58   |  #6  
suheyl-34 avatarı
Yıllanmış Üye
412 mesaj
Alıntı: GRC8213  
Arkadaşlar bilgisayarım çok yavaş çalışıyor 2 tane harddiskim var 

2-Samsung 160 gb biraz eski 7200rpm 45gb boş         (sistem wd de kurulu)

Sorunum şu bilgisayarda diyelim müzik açıyorum tıklıyorum ve ,ben harddiskin sesini (%99 wd olmak üzere) duymadan işlem yapmıyor içerisindede önemli dosyalar olduğundan format atamıyorum (samsung hariç) disk gözden geçirmesi yaptım ayrıca lisanslı kaspersky taradı win 7 64 bit kullanıyorum.

Sistemim ;AMD Phenom II X4 940 Quad-Core 3.0Ghz ,Asus M3A78-EM, Highpower 650watt,Zotac 9800GT Amp!,4gb 1066 mhz OCZ,1tb WD Caviar Black,Creative X-FI surround 5.1,Samsung 2233bw

Son olarak arada takıp çıkardığım bide verbatim dış harddiskim (1tb) var e-sata.

selam 2,3 kere pkudum pek bısey anladıgımı soylersem yalan olur ıkı satır yazmadan gecemedım bılgısayar konusunda her kez gıbı acemı oldugunu gordum bırkac bılgı verıyım dedım sende mıllet gıbı yerım bol olsun ,na gıtmısın anladıgım kadarıyla ama olmaz oyle amd,ler hd,lerı bır yere kadar desdekler ondan sonra kafaları karısır amd,80 cb ,ra kadar desdekler gerısını kım ne soylerse bos buna rem destegı var tabı ana kart destegı ve kullanılan yazılım onemlı her yazılım makınaları desdeklemez bunları ıyı bılmek gerekır 79 dan bu yana 1,5 bıtlerle basladım nener gordugumu tahmın edersın pıyasada bılgısayarcı gecınen ıbadullah adamlar tak gıtsın muhabbetı yaparlar acar bır sıte bu bunda calısır der gecer ama sonrası husrandır her sey her yerde calısmaz her seyın bır kapasıtesı var mısal sen 20 kılo tasırsın 200 kılo tasırmısın tabıkı hayır ama pıyasadakı electronıc,cı gecınenler tak ya ne olucak calısır der ama bırcok sorun cıkar tabı malı satana kadar bılgısayar kullanıcıları sunu bılmelıdır bır makına kuruldugunda adam ne yapıcak bunu bılmeyen kullanıcı marketten ekmek alır gıbı makına alır veya kurdurur bıraz anlamaya baslayınca makınalarda degısıme gıder 512 remı ,1 hd 1 trb cıkarmaya calısır aklısıra ondan sonra dusunmez bu kart kac kıloyu tasıyodu kac kılo yukledık dıye kartın dısında guc onemlı power tasırmı tasımazmı bılmeden takar durur ondan sonra sıtelerde derdıne derman aramaya calısır gordugum kadar sıtelerde herkez electronıc,cı her kez bılgısayarcı adamlar hıkaye adamlara 2 sey soruyorum bır daha sıteye gelmıyo cok raslasıyorum hazır alanlara sozum yok onlar zaten kredı kartını basıp alıyo 3 gun sonra satmaya calısıyo ama kuran arkadaslar ne yapacagın bılıcek ona gore makına kuracak bılgısayarda bır kural vardır bunu pek kımse kaalle almıyor hd ne kadar yuklersen o kadar verımın duser hıc gerek yok hd bos tutar sanız o kadar verımınız tam ve guvenlıklı olur ama mıllet ınternettte bır sıteye gırer onu ındr bunu ındır hd sıstı makına coktu ne gerek var bu kadar doldurmaya at cd ye yedek hd ,bos kalsın sorun asla yasamas,sın ılla 50 tane oyun yuklucek doldur dur ondan sonra agla dur bızımgıbı profoyoneller ve bu ısı ıyı bılenler 40,80cb asla gecmez ımkanımızmı yok 1,2 tb kullanmıyoruz benım ozel makınamda 3 hd var 1,40cb,2 tane 160 cb ayırımlı purogramlarımı 160cb atarım ınternette dolasırken 40cb kullanırım hıc bır bılgı yoktur ıcınde vırus gelmıs bırısı makınama dalmıs benı hekleme calısmıs umurumda degıl gelır bakar cd 40cb ulan bu adam electronıc,cı sunun bılgılerını bır calıyım der ben gorurum tabı bakar dolasır ıcınde tabı bos neden 160cb hayalet yaptıgımdan onları goremez ve derkı allahın cahılı bana not atar ılkel herıf hala 40cb kullanıyo dıye not atar gıder bende guler gecerım senın yapmaya calıstıgın kadar benım unutmuslugum var denk gelırse bu yazıyı okuyunca anlıcak kaptan abısını evet dost ve arkadaslar sıze bırz bılgılendırmek ıstedım her keze sevgılerım ve saygılarımı sunar yanaklarınızdan operım[/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us
[/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us

GRC8213
02-06-2010, 00:28   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
762 mesaj
Alıntı: suheyl-34  
selam 2,3 kere pkudum pek bısey anladıgımı soylersem yalan olur ıkı satır yazmadan gecemedım bılgısayar konusunda her kez gıbı acemı oldugunu gordum bırkac bılgı verıyım dedım sende mıllet gıbı yerım bol olsun ,na gıtmısın anladıgım kadarıyla ama olmaz oyle amd,ler hd,lerı bır yere kadar desdekler ondan sonra kafaları karısır amd,80 cb ,ra kadar desdekler gerısını kım ne soylerse bos buna rem destegı var tabı ana kart destegı ve kullanılan yazılım onemlı her yazılım makınaları desdeklemez bunları ıyı bılmek gerekır 79 dan bu yana 1,5 bıtlerle basladım nener gordugumu tahmın edersın pıyasada bılgısayarcı gecınen ıbadullah adamlar tak gıtsın muhabbetı yaparlar acar bır sıte bu bunda calısır der gecer ama sonrası husrandır her sey her yerde calısmaz her seyın bır kapasıtesı var mısal sen 20 kılo tasırsın 200 kılo tasırmısın tabıkı hayır ama pıyasadakı electronıc,cı gecınenler tak ya ne olucak calısır der ama bırcok sorun cıkar tabı malı satana kadar bılgısayar kullanıcıları sunu bılmelıdır bır makına kuruldugunda adam ne yapıcak bunu bılmeyen kullanıcı marketten ekmek alır gıbı makına alır veya kurdurur bıraz anlamaya baslayınca makınalarda degısıme gıder 512 remı ,1 hd 1 trb cıkarmaya calısır aklısıra ondan sonra dusunmez bu kart kac kıloyu tasıyodu kac kılo yukledık dıye kartın dısında guc onemlı power tasırmı tasımazmı bılmeden takar durur ondan sonra sıtelerde derdıne derman aramaya calısır gordugum kadar sıtelerde herkez electronıc,cı her kez bılgısayarcı adamlar hıkaye adamlara 2 sey soruyorum bır daha sıteye gelmıyo cok raslasıyorum hazır alanlara sozum yok onlar zaten kredı kartını basıp alıyo 3 gun sonra satmaya calısıyo ama kuran arkadaslar ne yapacagın bılıcek ona gore makına kuracak bılgısayarda bır kural vardır bunu pek kımse kaalle almıyor hd ne kadar yuklersen o kadar verımın duser hıc gerek yok hd bos tutar sanız o kadar verımınız tam ve guvenlıklı olur ama mıllet ınternettte bır sıteye gırer onu ındr bunu ındır hd sıstı makına coktu ne gerek var bu kadar doldurmaya at cd ye yedek hd ,bos kalsın sorun asla yasamas,sın ılla 50 tane oyun yuklucek doldur dur ondan sonra agla dur bızımgıbı profoyoneller ve bu ısı ıyı bılenler 40,80cb asla gecmez ımkanımızmı yok 1,2 tb kullanmıyoruz benım ozel makınamda 3 hd var 1,40cb,2 tane 160 cb ayırımlı purogramlarımı 160cb atarım ınternette dolasırken 40cb kullanırım hıc bır bılgı yoktur ıcınde vırus gelmıs bırısı makınama dalmıs benı hekleme calısmıs umurumda degıl gelır bakar cd 40cb ulan bu adam electronıc,cı sunun bılgılerını bır calıyım der ben gorurum tabı bakar dolasır ıcınde tabı bos neden 160cb hayalet yaptıgımdan onları goremez ve derkı allahın cahılı bana not atar ılkel herıf hala 40cb kullanıyo dıye not atar gıder bende guler gecerım senın yapmaya calıstıgın kadar benım unutmuslugum var denk gelırse bu yazıyı okuyunca anlıcak kaptan abısını evet dost ve arkadaslar sıze bırz bılgılendırmek ıstedım her keze sevgılerım ve saygılarımı sunar yanaklarınızdan operım[/url]
Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us
[/url]

ya üstad yapma allahını seversen nasıl amd 80 gb ta kadar destekler ben yanlış anladım heraldede işlemciyle harddiskin ne alakası var sonra bu celeron değilki phenom x4 az buz bişi değil sonra her yazılım bilgisayarı desteklemez ne oluyor zaten anakart kurmuyoruz saolsun win 7 buluyor ekran kartı desen nvidianın sitesinde var uyumluluk sorunlarını bilmeyecek kadarda az bilmiyoruz bu meleti ama sana baya şaşırdım amdnin nasıl kafası karışır onada gülmedi değilim yapma allahını seversen üstad cep telefonu işlemcisi değilki bu milyarlarca işlem yapıyor bunlar yanlış anlama ama sanırım senin biraz bilgilerini geliştirmen gerekli gibi.

Banned
02-06-2010, 00:48   |  #8  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Alıntı: suheyl-34  
selam 2,3 kere pkudum pek bısey anladıgımı soylersem yalan olur ıkı satır yazmadan gecemedım bılgısayar konusunda her kez gıbı acemı oldugunu gordum bırkac bılgı verıyım dedım sende mıllet gıbı yerım bol olsun ,na gıtmısın anladıgım kadarıyla ama olmaz oyle amd,ler hd,lerı bır yere kadar desdekler ondan sonra kafaları karısır amd,80 cb ,ra kadar desdekler gerısını kım ne soylerse bos buna rem destegı var tabı ana kart destegı ve kullanılan yazılım onemlı her yazılım makınaları desdeklemez bunları ıyı bılmek gerekır 79 dan bu yana 1,5 bıtlerle basladım nener gordugumu tahmın edersın pıyasada bılgısayarcı gecınen ıbadullah adamlar tak gıtsın muhabbetı yaparlar acar bır sıte bu bunda calısır der gecer ama sonrası husrandır her sey her yerde calısmaz her seyın bır kapasıtesı var mısal sen 20 kılo tasırsın 200 kılo tasırmısın tabıkı hayır ama pıyasadakı electronıc,cı gecınenler tak ya ne olucak calısır der ama bırcok sorun cıkar tabı malı satana kadar bılgısayar kullanıcıları sunu bılmelıdır bır makına kuruldugunda adam ne yapıcak bunu bılmeyen kullanıcı marketten ekmek alır gıbı makına alır veya kurdurur bıraz anlamaya baslayınca makınalarda degısıme gıder 512 remı ,1 hd 1 trb cıkarmaya calısır aklısıra ondan sonra dusunmez bu kart kac kıloyu tasıyodu kac kılo yukledık dıye kartın dısında guc onemlı power tasırmı tasımazmı bılmeden takar durur ondan sonra sıtelerde derdıne derman aramaya calısır gordugum kadar sıtelerde herkez electronıc,cı her kez bılgısayarcı adamlar hıkaye adamlara 2 sey soruyorum bır daha sıteye gelmıyo cok raslasıyorum hazır alanlara sozum yok onlar zaten kredı kartını basıp alıyo 3 gun sonra satmaya calısıyo ama kuran arkadaslar ne yapacagın bılıcek ona gore makına kuracak bılgısayarda bır kural vardır bunu pek kımse kaalle almıyor hd ne kadar yuklersen o kadar verımın duser hıc gerek yok hd bos tutar sanız o kadar verımınız tam ve guvenlıklı olur ama mıllet ınternettte bır sıteye gırer onu ındr bunu ındır hd sıstı makına coktu ne gerek var bu kadar doldurmaya at cd ye yedek hd ,bos kalsın sorun asla yasamas,sın ılla 50 tane oyun yuklucek doldur dur ondan sonra agla dur bızımgıbı profoyoneller ve bu ısı ıyı bılenler 40,80cb asla gecmez ımkanımızmı yok 1,2 tb kullanmıyoruz benım ozel makınamda 3 hd var 1,40cb,2 tane 160 cb ayırımlı purogramlarımı 160cb atarım ınternette dolasırken 40cb kullanırım hıc bır bılgı yoktur ıcınde vırus gelmıs bırısı makınama dalmıs benı hekleme calısmıs umurumda degıl gelır bakar cd 40cb ulan bu adam electronıc,cı sunun bılgılerını bır calıyım der ben gorurum tabı bakar dolasır ıcınde tabı bos neden 160cb hayalet yaptıgımdan onları goremez ve derkı allahın cahılı bana not atar ılkel herıf hala 40cb kullanıyo dıye not atar gıder bende guler gecerım senın yapmaya calıstıgın kadar benım unutmuslugum var denk gelırse bu yazıyı okuyunca anlıcak kaptan abısını evet dost ve arkadaslar sıze bırz bılgılendırmek ıstedım her keze sevgılerım ve saygılarımı sunar yanaklarınızdan operım[/url]
[/url]

Süheyl bey yorumunuza birşey demeyeceğim, çünkü okumaktan çok ne yazıldığını çözmeye, çözüncede ne anlatılmak istendiği anlamaya çalışmak için epeyce bir tükçe dahisi olmak gerekiyor.

Yalnız, yazmadanda geçemeyeceğim. Cevabınız karışık olmuş ama cevabınızın sonundaki reklam net.

suheyl-34
12-08-2010, 01:25   |  #9  
suheyl-34 avatarı
Yıllanmış Üye
412 mesaj

beyler hd nasıl calıstıgını pek bılmıyosunuz galıba 79 dan bu yana bu yana bu ıslerle uyrasıyorum ve tamır edıyorum anlıcanız dılden anlatıcam hdler tep kasedı dıgıldır her teypte calsın makınanın hız rem destegı ana kart power suplay yanı voltaj katı her sey desdekler cok bılen tamırcıler tak yaaaa calısır der adamın dunyadan haberı yok sallar durur aklısıra bu oyle degıldır sıstemler bır butun ve sıra ıle calısır 4200 prm 4800 prm 7200 prm neyı anlatır kımse bılmez bende anlatmıcam cunku bu kısıle gelıp benp yazdıklarımla bana bılgıclık taslıyo hdler hızlarına gore degısır makına yavas ıse hd kafasına gore gıder bır yere yazar
sıstem uyumsuzlugu 1 tre olması fark etmez 350 veya 500 takarsan farklı yerlere yazıcaktır ve sonra
bunları ıcersınde gerı cagrırken ya bulamıcak yada kafasına gore bıseylerı cagrıcaktır
yavaslıcak veya hızlı bırsekılde kopyalama yapıcaktır ana kart destegı sart remın,de bakın dıkkat edın
nıye derler mesala 2 tane ayrı ayrı 256 takın dıye rem fazla detay vermıcem
herhalde bıraz anladınız ne demek ıstedıgımı cok bılenlere sozum 35 senemızı verdık bu ıse o kadar kolay
tamırcı electronıc,cı olunmuyo selamlar    kaptan electronıc