arkadaşlar merhaba,benim harddiskimin d sürücüsünde bir problem var ve tam olarak neden olduğunu bilmiyorum.örneğin daha önce d sürücüsündeki bi filmi cd ye aktarırken bilgisayar kilitlenmiş ve kendi kendini yeniden başlatmıştı.daha sonra diski birleştirmeye çalıştığımda da bazı osyaları taşırken kilitlenme ve yeniden başlatmayla karşılaştım.geçenlerde de c ye format atmadan önce cdeki mp3 leri d ye atmıştım.ancak daha sonra yine bazı mp3 leri malesef mediaplayer çalıştırmadı.aynı mp3 leri d den c ye kopyalamayı denediğimde kopyalamayı da başaramayıp cyclic redundancy error(döngüsel artıklık denetimi) verdi.aynı mp3 ler c sürücüsündeyken hiç problem yaşamıyordum.yani dosyalardan olduğunu sanmıyorum.ayrıca bu dosyaları d ye kopyalarken de bir sorunla karşılaşmamıştım.ama daha sonra d den kullanmak istediğimde dediğim gibi crc hatasıyla karşılaştım.bunun sebebi ne olabilir acaba?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!
harddiskte crc hatası
hdd d kısmı zarar görmüş olabilir. Scandik yap bakalım düzelecek mi?
Defrag v8.0 diye bi yazılım var sabit diskteki parçalanmış dosyaları birleştirmeye yarayan bir araç ücretli alabiliyorsan birleştirilemeyen dosyaları bu program la rahatça birleştirebilir diskinin performansınıda arttırabilirsin...
daha önce scan disk yapmayı denemiştim.ama malesef çok uzun süre beklememe rağmen bi sonuç çıkmamıştı.bir türlü scan disk bitip bilgisayar açılmamıştı.
Evet yukarıda da belirttiğim gibi scandisk gibi disk yüzey tarama programları arasından en kaliteli olanları ile çözmeye çalış bunlar arasında scandisk biraz hafif kalıyor...
Arkadaşlar ben de bir oyun yüklüyordum.(cd'den)Aynı hatayı verdi.CD'lerimi kurtarmak istiyom.ve okutan'a sabır diliyorum
Diskteki problem muhtemelen fiziksel. Az bir ihtimallede lojik. Arkadaşların önerdiği gibi bir defrag programı ile bilgilerini kurtarmaya çalış. Kurtardığın bilgileri o diskte tutma, başka bir diske veya CD 'ye kaydet. Daha sonra diske low level format at. Problem lojikse zaten düzeltir. Düzelirse ne ala, düzelmezse maalesefki yeni bir disk alman gerekecek...