chip dergisinin verdiği clonecd programını kurduktan sonra diskimi birşeyler oldu ve ne dostan nede baska bir yerden format yemiyor. aslında bu işlemleri yapıyo ama sonunda bakıyorum dsik eskisi gib.
hatta klasör olusturuyorum.,siliyourum, program uninstall ediyorum ama bilg. restart dan sonra yine eskisi gibi hatta klasorun yeri bile değişmemiş.paragon,fdisk,killdisk kullndım. clone cd yi uninstall ettim ama yine olmadı(close cd yeniden yukleniyor.diğer değişiklikler gibi..) sisteme bsak harddisk taktım onda sorun yok herşeyi yapabiliyorum.. teşekkür ederim....
hardisk formatlanmıyor.
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.BIOS'tan "default" ya da "optimized" ayarları yükleyip bir daha dener misin...
denedim ama olmadı ayrıca bu harddiski baska bir bilgisayarda da denedim ama aynı sorun devam ediyor...
Bu harddiski al, winxp yüklü bir başka bilgisayara ikincil disk olarak tak. O bilgisayarı aç sonra.
Denetim Masası>>Yönetimsel Araçlar [Control Panel>>Administrative Tools] ve Bilgisayar Yönetimi [Computer Management] simgesine çift tıkla. Açılan pencerede, sol taraftaki listeden disk yönetimini seç. Sağda Disk0, Disk1, CDRom gibi grafik bir liste çıkacak. Bu listede kendi harddiskine ait bölümlere sağ tıkla ve Sil... [Delete...] seçenekleriyle tüm disk bölümlerini sil. Sonra istediğin şekilde yeni bölümler oluştur ve formatla.
Bunu yaptıktan sonra harddiskin hala eski bilgileri gösteriyorsa [ki buna ben inanamam! ] gerçekten donanımında bir sorun var demektir...
dostum cok sağol ama buda işe yaramadı..:((
Söylediğim şekilde sabit diskini başka bir bilgisayara takınca, Disk Yönetimi bölümünde neler gördün? Sabit diskin kaç bölümden oluşuyordu? Bölümleri silmeye çalışınca sistem ne yaptı? Hata vermedi mi?
Aynı şekilde ikincil disk olarak kullandığın zaman, Windows Explorer disk bölümlerini nasıl görüyordu? Hard diskine bir dosya kopyalamaya çalıştığında ne oluyordu? Bir dosya silmeye çalışınca hata vermeden siliyor muydu?
Yoksa problem restarttan sonra mı ortaya çıkıyordu? Yani her şey iyi görünüyor, her şeyi "hiçbir hata mesajı almadan" yaptığın halde restart ettikten sonra eski haline mi dönüyordu disk?
Daha açık olabilirsen sana çözümü söyleyeceğim... Kolay gelsin. Harddiskine iyi davran. Ben daha gözden çıkarmadım, sen de çıkarmamalısın.
abi senin harddisk arap malı filan mı böle hiç bişi işlemiyo maşşallah muskalı mıdır şerbetli midir
baskasının bilgisayarında format atmayı denemedim.klasör oluşturdum,sildim,diske yeni bir şey yükedi bunların hepsi
sorunsuzca yapılıyor ama restart dan sonra herşey eskisi gibi yani sildiğim geri gelmişkaydettiğim datalar gitmiş.
kendi bilg. baska hardsik taktım bunu master göstredim benmkine format attım format işlemi oluyor(1.5 saat sürdü) ama
bu sefer bilg. restart olmadan baktım hiç değişiklik yok.
sunuda denedim..bilg dosta bşlattım format c: format d: gibi format komutlarına "bozuk command "htası veriyor format olmuyor ama
diğer md gib dos koutları işe yarıyor..
partsionları silmekiçin "bigisayar yönetiminde" patisionları sildim harddiski tek parça yaptım (c:5gb d:15gb)tek partiosna
indirdim(c:yaptım) burada grafikte 20 gb gozukuyor ama yukarıda tek parca c 4gb yazıyor u ilgimi çekti..
kafayı yiyecem sorunun ne olduğunu anlasam tamam diyecem ama bir türlü anlayamadım..
ilgine cok teşekkür ederim. iş inda bindi ya bu hardisk beni alacak,yada ben onu alacağım...
Sevgili mmc18, sakin ol öncelikle. Şükret ki elinde başka harddiskin de var. Her şeye sahipsin; tanıdığım kimsenin [ben dahil] karşılaşmadığı da bir problemin var. Çok şanslı birisin...
Harddisk'in Arap malı olduğunu söyleyen Acem kardeşe gelince. Arapların parası çok ve harddisk üretmeye şimdilik ihtiyaçları yok. Zaten fakir Arap ülkelerinin böyle bir derdi olmayacağı da açık. Üye adından da anladığım kadarıyla Araplarla aranda bir sorun var. Takma kafana böyle şeyleri, hepimiz insanız değil mi..? [Acem: Arap olmayanlar için kullanılır ve Arapça bir kelimedir. Halini anlatamayan, konuşmayı beceremeyen manasındadır aslında. Arapların hallerini anlatabildiğini, dil konusunda yeterli olduklarını ima eder... ]
Hard diskinin üzerinde yazan, marka dahil tüm bilgileri yazarsan eğer mmc18, sorunun kaynağına 1 adım daha yaklaşmış olacağız. DOS'la uğraşmayı boşver. XP çözemediyse, DOS hiçbir şey yapamaz... Format yazdığında "bad command or file name" hatası vermesinin harddiskinle bir ilgisi yok. O anki 'path'lerde veya içinde olduğun klasörde "format.exe" adlı program dosyasının olmamasından kaynaklanıyor... Boşver DOS'u, sen ikincil disk olarak tak Harddiskini, kalsın öyle. Tabii üzerindeki bilgileri buraya gönderdikten sonra... Kolay gelsin.
s/n 0407JIDTN2473
samsung SV2001H 20gb
Diske bir şeyler kopyalayabiliyorsun anladığım kadarıyla. Zira klasör oluşturabildiğini söylemiştin. Şimdi şunu öğrenmek istiyorum, bu bozuk sürücüye bir şey kopyaladığında ne oluyor? Dosya kopyalanıyor tamam. Peki explorer'la kopyaladığın yere baktığında dosya orada duruyor mu? Kayıp mı oluyor yoksa? Eğer kopyaladığın şey orada görünüyorsa kullanmaya çalış. Mesela bir resim dosyası kopyala bu diske ve sonra resme çift tıkla. Sistem dosyayı bulabiliyor mu?
Harddiskler, bilgisayarlardaki en karmaşık ve hassas mekanik parçaları içeriyor. Okuyucu kafa ve yüzey arasındaki mesafe, 0.4 mikron civarında bir şey ve bu, Pantene'le yıkanmış dolgun bir saç telinin 250'de biri kadar bir uzaklık. [:0] Kafalardan birine bir şekilde yapışan minicik bir toz tanesi bile yeter diskimiz için anlayacağınız...
Diskimizin başından ani bir elektrik kesintisi şoku geçmiş olabilir mi? Bu tür durumlar, elektronik cihazlar üzerinde uzun süren depresif etki yapabilirler. Ya da acaba diske şiddet uygulamış olabilir misiniz? Micronlarla işlem yapan bir araç, bu yoğun stres altında bir de fiziksel şiddete maruz kalırsa, intihar yoluna gitmesi de büyük bir ihtimal..!
Şu ana kadar anlattıklarınızdan anlayabildiğim şu: Diskiniz okuma konusunda sorun yaşamıyor; fakat iş yazmaya gelince çekingen davrandığı açık. Bunu, ucu bitmiş kalemle yazı yazmak gibi nitelendirebiliriz. Yazıyorsunuz ama bir etkisi olmuyor. Siz yazdığınızı zannettiğiniz için de patrona şikayette bulunmuyorsunuz yazamadım diye. Harddiskinizin hata vermeden bunları yapması böyle bir duruma işaret ediyor... Dediğim gibi hiç karşılaşmadım böyle bir şeyle; fakat eldekileri bir araya getirdiğimiz zaman böyle bir yorum yapabilmek için Holmes'ün büyütecine ihtiyacımız kalmıyor..!
Diske yazmaya ve yazdıklarınızı okumaya çalışın. Eğer yazıyorsanız ve fakat dosyalar uçup gidiyorlarsa, [restart da etmeniz gerekmiyor bunun için sanırım] o halde diskiniz okumayı beceriyor hala ama yazmayı unutmuş demektir...
Yazma konusunda, disk yüzeyi ya da kafalardan kaynaklanan bir sorun varsa, bu tüm diskin kullanılamaz hale gelmesi anlamına gelmiyor. Hala kullanabileceğimiz yerler olabilir. Belki kurtarabileceğimiz birkaç MB vardır ha? Daha önce 2 küsür GB'lık bir harddiskten, 300MB kadar kullanılabilir alan çıkarabilmiştim. Sizin durumunuzda bu ne kadar olur bilemiyorum.
Yok bu dediklerim değilse mesele, yani yeni dosyalar yazabilirseniz, o zaman farklı bir durum var. Bir deneyip dönün bakalım. Bekliyorum...
Takip ediyorum da... İlginç sorun. Donanımsal olduğu belii ama... Hasan Yasin her ne kadar iyimse olsa da bence sana yeni bir harddiskin yolu gözüküyor.
abicim sağlam bir diskte ne yapıoyorsan hepsi yapılıyor.yani dosya yapıstırdım ve onu explorer da rahtlıkla acıp üzerinde işlem yapabiliyorum. sorun restart dn sonra. ama söyle bir sey daha var. sadece benim sorunlu disk takılı iken win xp kumayı denedim. söyle bir hata verdi"sistem belirtilen yolu bulamıyor" ve " kur windowsxp'yi başlatmak için gerekli önemli bir dosyayı oluşturamadı "bunlarda ilgiç notlar...
Ya, sadece senin makinada olsa, anakart ya da bellek modüllerinden diyeceğim ama başka makinada da aynı şeyi yapması harddiskin arızalı olduğunu kanıtlıyor bence. Yani aslında doğru yol izlemişsin arızayı lokalize etmek için.
Senin sorununu şimdi daha iyi anlıyorum mmc18... Sorunun harddisk'indeki bazı sektörlerin bozuk olmasından kaynaklanıyor ve ne yazık ki bu sektörler "mühim" sektörler. Temelde birbirinden hiç farklı olmayan şeyler, farklı yerlerde çok farklı 'önem'e sahip oluyor. Bir doktor başhekim de olabilir, pratisyen de. Aynı adam, iki farklı yerde, çok farklı şeyler ifade eder. Aynı şey harddisk sektörleri için de geçerli. Bazı sektörler dosyaları saklarken, diğer bazıları da dosyaların nerede saklandığı bilgisini [dosya sistemi] saklar. Hele bir sektör vardır ki, adını bile anarken oturuşumuzu düzeltmemiz gerekir: "Sector 0"
Senin güzel Samsung'da işçi sınıfı çalışıyor gibi mmc18, lakin yöneticiler grevde! Bunu halledebiliriz de halledemeyiz de. Bu sorunla ilgili neler yapabiliriz bilemiyorum. Buradan yardımcı olabilir miyim emin de değilim. Bir "bilgisayarcı"ya gidersen büyük ihtimalle bozuk deyip atmanı tavsiye edecek. Harddiskinde bir yüzey taraması yap. Sonuçları bir dosyaya kaydet. Sonra bu dosyayı bana gönderebilmen için bir yol ayarlarız ve devam etmeye çalışırız.
CYRUS'un da dediği gibi, ilginç bir sorun. Çözüm olabilir, tüm harddiskin takır takır çalışır duruma gelebilir, yönetici kesimi ikna edebilirsek eğer. Gene de unutmamak gerekir ki adamlar açlık grevi şehidi olabilirler ve ölüler ikna olmaz! [V]
alıntı:
söyle bir hata verdi"sistem belirtilen yolu bulamıyor" ve " kur windowsxp'yi başlatmak için gerekli önemli bir dosyayı oluşturamadı
Evet. Mutabıkız abicim. Bad sector belirtileri. Peki hiç "low level format" denedin mi? O şekilde format atıp daha sonra "zero fill" le bozuk kısımları doldurup en azından bir süre idare edebilirsin. Low level format için gerekli toolu hdd üretici sayfasından bulabilirsin.
kardeşim mmc18 evet sorunun büyük ama burdan yapılabilecek çokta fazla bişey yok ama hasan yasin bizden daha üstün bi bilgiye sahip onu dinle ve kulak ver ama diskinde bad sektor gibi b.....ktan bişey var sa kusura bakma ama hdd den rahmetli