hardisk olmadan bilgisayar calıstırmak mumkunmudun acaba.flash yada harici diskten falan
hardisk olmadan bilgisayar calıstırma
Mümkündür.
Flash bellekten ben ubuntu ve linux mint çalıştırdım. Ancak harddiskin hiç olmaması durumunda biosun hata vermemesi için ayar yapmak gereklidir.
nasıl yapıldıgını anlatabilirmisin.
bios varya yad PC ni alırken kitapcık veriyolar orda yazıyo.boot menüsünden yapılıyo.türkçesi başlama yeri gibi birşey .ordan pc'yi başlatma yeri seçiyosun.
1-)pcyi açarken del tuşu/yada değişiyo bazen kitapcıkta yazar basıyosun.
2-)ordan yön tuşları ile boot menüsüne geliyosun
3-)ordan usb seçiyosun
fakat usb belleğe yüklemen lazım
burda windows 7 yi vermiş ama başka bir işletim sistemide kurabilirsin.
bilgisi olan baska birisi yok muuu
burda soylenenlerin aynısını yaptım.ama bu sadece cd den deilde usb den hardiske windows yukleme oluyo.
Slax var bu da bir linux sürümü. . Sitesinden onu indir üstelik çok kolay kurulumu var hatta sitede istediğin modülleri seçip ekleyebiliyorsun oyun olsun antivirüs programları olsun oyun olsun falan. . Sonra onu indiriyorsun. . Indirdiğin Iso dosyasını ultra iso gibi programlarla flash belleğine yazdır ve herşey hazır demektir. . Eğer yapamazsan internette bir sürü anlatımı var onlardan yararlanabilirsin. . Bazı anakartlar hard disk olmayınca hata verebiliyo arkadaşların dediği gibi boot ayarını yap. . Ya da bazı anakartlarda direk destek oluyo usb yi taktıktan sonra bilgisayarı aç f8 tuşuna basınca bi menü açılması gerek dvd rom flash bellek gibi seçeneklerin bulunduğu (benim anakartım böyle mesela) ondan sonra rahatça çalışabilirsin. . Kurulum kolay dedim ama bazen sorun çıkabiliyo birkaç denemeden sonra herşeyi daha iyi anlarsın. Kolay gelsin
Ağ üzerinden, disk sanallaştırma ile mümkün, bunu başarılı şekilde gerçekleştiren bir yazılım var linkten inceleyebilirsin www.disknet.com.tr