benim pc'ye ilk önce format atıp xp home kurdum.sonra,bilgisayar halen çok yavaş işlem yapıordu..pc'deki işlemci:1,3 128ram var..kasanın içine baktım..çok tozluydu...hemen sonra hava tuttum..ama hava tuturken dikkat ettim...fan'a falan...onda bi problem yok...sonra getirip kurdum pc'yi..baktım halen çok ağır..sanki şişmiş gibi hardisk..bilgisayara kapattım ve 1 saat sonra tekrar açtığımda,bana "Disk Boot Failure İnsert System and press enter"diye bir ifade gözüktü pc'de...Bios ilk önce hardiski görüyordu.gördüğü halde aynı ibare tekrar çıkıyordu..sonra ztn hardiskide görmedi...PC de aynı ifade yine duruyor..bilg açılmıyor...OLAY bundan ibaret...
hardisk
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Ya zaten 128 mb ramle yavaş olması normal çünkü Xp en az 128 mb ram destekliyor ve buda kasmasının sebebini bi nebze açıklıyor umarım diğer sorununa gelince verilen hatalara göre diskinin bariz arızalı olduğu kesin ama ilk etaptaki arıza sistemde ram lerin az kaldığı için ikincisi ise diskin taşıma veya bozuk kesim sektörden de yapmış olabileceği manasına gelebilir. Senin ilk başta yapman gereken diskini başka bi pc ye takıp bizi haberdar etmen. Bakalım çalışacakmı çalışmazsa orda da diskin göçmüş kardeş...
Çalışırsa sistemin diğer bileşenlerinde bi sorun var demektir onuda ilk önce boardın bıos unu güncellemekle başlayacan daha sonra ramleri test edecen bu sayede arızalı parçaya ulaşabilirsin..
teşkkür ettim eyüpcüm..saol..ben dediklerini bi uygulamaya geçiriyim.sonra tekrar görüşürz..KOLAY GELSİN