Merhaba,
Microlab 5.1 ses sistemi ve Creative Sound Blaster Live 5.1 ses kartı aldım. Bilgilsayarın P4 2.6; 512 MB Ram, Anakartı intel (hangisi bilmiyorum) 80 GB Harddisk). Ses kartının sürücülerini yüklerken XP (home), "eğer devam edersem XP nin düzgün çalışmayacağı uyarısı" verdi ama devam ettim. İlk başta her şey normaldi; sonra (2-3 hafta sonra) mavi ekran bilgiler fiziksel belleğe aktarılıyor uyarısı verdi saymaya başladı ama yarısında bilgisayar kapandı. Tekrar açtığımda harddiski görmüyordu. Birkaç gün sonra tekrar açtım hardiskim geri gelmişti ama bilgisayar çok yavaş çalışıyordu. Verilerim yedekliyeyim derken sistem tekrar göçtü: bilmemne.sys dosyası arızalı gibi bir şeyler yazdı, tekrar mavi ekran ve bilgisayarım kapandı. Bilgisayarı açtığımda hardiskim yine yoktu.
Elektrik kablosunu arkasından çıkarttım, Bir kaç gün öyle kaldı, sonra XP CD sini Cd sürücüsüne takıp bilgisayarımı yeniden açtığımda harddiskim geri gelmişti. D sürücüsüne bir tane daha XP kurdum (çünkü eskisini onarmadı) bir ay falan düzgün çalıştı. Ama sorun tekrarladı. (Bu olaylar meydana gelirken ekran kitleniyor ve kasadan garip sesler geliyordu)
İşin ilginç tarafı elektrik bağlantısını kesip bir kaç gün bekledikten sonra bilgisayar harddiski tekrar görüyordu. Sonunda hardiskim satın aldığım yere götürdüm onlar da merkezlerine gönderdiler. Tamir edilecekmiş veya yenisiyle değiştirilecekmiş
Harddiskim mi arzalı yoksa bu problem başka neden mi kaynaklanıyor? Ses kartı bu problemi yaratır mı?