MERHABA.DİZÜSTÜ KULLANIYORUM.HARDİSKİM 250 GB.AMA C BÖLÜMÜ KENDİLİĞİNDEN DOLUYOR.CCLEANER PROGRAMINI KULLANIYORUM.İŞİME YARIYOR AMA TAM ANLAMIYLA DEĞİL..YANİ BENİM C DİSKİM 116 GB.ŞU AN 35'İ BOŞ.81 GB NASIL DOLUYOR ANLAMADIM.ELİMDEKİ OYUNLAR ŞUNLAR:
AGE OF MYTHOLOGY
AFE OF EMPİRES 3
TİMESHIFT
ASSASİN'S CREED
PRENS OF PERSİA 2
MATRİX:PATH OF NEO
FFOW-MCE
FEAR:PERSUS MANDATE
KANE AND LİYNC
BU OYUNLAR MI YER KAPLIYOR ACABA.BU OYUNLAR TOPLSAN 40 GB EDR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BİRDE İRİLİ UFAKLI PROGRAMLAR VAR TOPLSAN 5 GB ETMEZ.YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
HARDİSKİM KENDİLİĞİNDEN DOLUYOR
Aynı benim sorun :) ... galiba bunu cevabı yok, varsada formattan başka bir cevabı yok heralde.
CCleaner ile bi tarat ve temizle belki bi çare olur...!!!
geri yükleme noktalarını ve gölge kopyaları silin...
sadece oyun olarak bakma oyunu kurdugunda normalde 2 gb olan setup sana 5 6 gb oluyo ayriyetten her program kurdugunda harddiskin üzerinde geri yükleme noktaları oluşuyo nete girdiginde gördügün her sey pc hafızana alınıyo vs vs vs oynamadıgın oyunu kurma en sonuncu hariç bütün geri yüklemeleri sil c cleanerde temizlik yap(normal ayarda işaretsiz olanlardan gerekli tiklemeleri yap
Bunun nedenini açıklayabilirm ama sorunun cevabını bulabilmiş değilim.
Windows çalışma platformu içinde System volume alanında bir çok garip isimli dosya açar bunlar regedit kombinasyonlu yapılardır. İçleri boş ama işlevleri olan bu dosyalrın boyutları ise bazen 5 gblere ulaşır.
Sanal bellek yada benzeri bir amaç için kullanıldıklarını biliyorum ama hangi işlemde nasıl bir klasör yapısı oluşturduklarını ve oluşan dosyaların ne anlamda bu dolluluğu göstertdiğini anlamadım.
Bir başka özellikleriyse bu yapılar kopyalandıklarında kopyaları silinemiyor.
Regeditten biraz araştırma yaptım ama dediğim gibi bir sonuca ulaşamadım.
TXT ile açıldıkalrında 2 gb boyutlu 0 byt birimli görüküyorlar. Yani işlemdeki bir dosya için kullanılıyorlar.
Sorunun çözümü ise henüz çözümsüz.
15 gb Boş yer kaplayan dosya nedeniyle bu araştırmayı yapmıştım.
Eveeeet arkadaşlar 2 sene olmuş ben konu açalı o zamanlar yeni almıştım dizüstüyü :) şimdi o canavarı hala kullanıyorum sorun çözüldü nasıl mı?Vista belasından kurtularak ve de çoğu gereksiz driverleri kurmayarak.Vistann kendisi zaten çok yer kaplıyor bana sormadan saçma sapan yedekleme yapıyor vs. ;)