320 gb Seagate hdd'im var üçe böldüm c=40 gb,d=100 gb ve e=175 gb olarak c ve d sürücülerinde doluluk oranıyla boş alan arasında denge var yalnız e sürücünde kullanılan alan 150 gb ama boş alan 15 gb gözüküyor yani 10 gb'lık bir kayıp var nedeni ne olabilir acaba bu 10 gb nereye uçtu diğer sürücülerde de kayıp olsa hepsinde oluyo diyecem ama sadece e de olunca anlamadım bu işi bilen kişilerin yardımını bekliyorum iyi akşamlar
hardiskte 10 gb kayıp var neden acaba?
bilgisayarım'a sag tıkla ve yönet de, acılan yerden disk yönetimine gel. orda sürücülerini goreceksin ve o 10GB'lık alan ayrı bi bölümlenmemiş alanmı yoksa E sürücüne dahil mi ordan bakıp kesin sonuca ulaşabilirsin.
o sürücüye sağ tıkla özelliklerdeki kapasite yazan yerde bayt türünden olan alanda 175.324.534.755 bayt gibi bişey yazıyorsa sorun yok demektir...
arkadaşlar derdimi anlamatım sanırım sürücünün boyutu 175 gb harddiske yaptığım yükleme kullandığım alan 150 gb yani geriye 25 gb boş alan kalması lazımken harddiske 15 gb boş yer var,sağtıklayıp özelliklere basınca 160 gb kullanılmış gözüküyo ama benim yüklediğim dosyaların tümü 150 gb yani 10 gb'lık bi kayıp var ben onu soruyorum bilen varsa.
baba madem 160GB kullanılmış gösteriyor baştan deseydin ya, o 10GB sürücü icerisinde windows tarafından oluşturulan gizli dosyalardır. örnegin "SYSTEM VOLUME INFORMATION" ve "$RECYCLE.BIN" klasörleri. System Volume Information her sürücü icin ayarlanan geri yükleme noktalarını icerir, eger uzun süredir geri yükleme temizligi yapmadıysan sürücüne sag tıkla ve özellikler de, ordan disk temizle de ve gelişmiş(diğer secenekler) sekmesine girip "en son yükleme noktası haricindekileri sil" vb. bi yazı var orda ona basıp temizleme yaptır. ayrıca eger birdaha istemiyorsan bole biseyi D ve E sürücüleri icin geri yüklemeyi kapatabilirsin, böylece sadece C yedeklenir. "$RECYCLE.BIN" klasörüne gelince oda her sürücü icin atanan geri dönüşüm kutusu'nun karşılıgıdır, genelde boştur zaten. ayrıca CCleaner tarzı bi programla'da tam tarama yaptırıp temizlemeyi dene sitemini.
Eyvallah baba dediğin gibi en son geri yükleme harici sil dedim ve benim 10 gb yeniden geldi.bilgisayar çok yönlü bişey bilmediğimiz daha çok şey var sağolasın.