Pc açilirken bu sorun geliyor ama açilmamazlik yapmiyor sadece geç açiliyor internetter araştirdim fan falan herşey çalişiyor bunu nasıl gidericem bilgisi olan yardim ederse sevinirim
Hardware monitor...[YARDIM]
1. ) İlk olarak Exit bölümüden LOAD Optimal Default tıkla sonra Advanced Menüsünden Hardware Healt Configuration Tıklayıp H/W healt... ve Shutdown temperature... Bunları disable yapın F10 tuşuna basıp Yes tıklayın.
2. ) Eğer yine Açılır ise Advanced Menüsünden Cpu configuration'a girip Hardware prefetcher Disable yapın ve F10 basın.
Bunlardan hangisi oldu ise onu belirtin 1. veya 2. diye.
Ek olarak Aida64 den Bios sürümünü buraya yazın.
1. ) İlk olarak Exit bölümüden LOAD Optimal Default tıkla sonra Advanced Menüsünden Hardware Healt Configuration Tıklayıp H/W healt... ve Shutdown temperature... Bunları disable yapın F10 tuşuna basıp Yes tıklayın.birde dediğini yaptim siyah ekran geliyor az bekliyor öyle açiliyor hardware yazisi gitti ama siyah ekranda bekliyor sonra açiliyor.2. ) Eğer yine Açılır ise Advanced Menüsünden Cpu configuration'a girip Hardware prefetcher Disable yapın ve F10 basın.
Bunlardan hangisi oldu ise onu belirtin 1. veya 2. diye.
Ek olarak Aida64 den Bios sürümünü buraya yazın.
ikincisinde demişsinki Advenced menüsünde Cpuconfigurationa gir girdim ama Hardware prefetcher diye bir seçenek yok
Cpuconfigurationa menüsünde olanlarida çektim
Demek ki Biosun eski Bios versionu nu söyle demişdim Onu söyle ona göre bakalım. Siyah ekranda Normal beklemesi sadece görünmüyor onun yerine siyah ekranda bekletip açıyor.
Bios dosyan.
Güncelleme Programın.
Güncelleme programını açıp update basacaksın ve verdiğim bios dosyanı seçip ok diyip devam edeceksin bittiğinde Pc kapanacak ve açılacak açılırken biosa girip en başda dediğim 1. işlemi tekrar yapacaksın.
Not:Bios güncellerken program açık varsa kapat ve başka bir program açma Güncelleme programını yüklerken ve bitene kadar Antivirüsünü devredışı bırak kapat.
Bios dosyan.çok saol denedim olduhttp://www.biostar.com.tw/utility/biosdl.php?BID=2312
Güncelleme Programın.
http://download.biostar.com.tw/u ... IOS_Update_1948.zip
Güncelleme programını açıp update basacaksın ve verdiğim bios dosyanı seçip ok diyip devam edeceksin bittiğinde Pc kapanacak ve açılacak açılırken biosa girip en başda dediğim 1. işlemi tekrar yapacaksın.
Not:Bios güncellerken program açık varsa kapat ve başka bir program açma Güncelleme programını yüklerken ve bitene kadar Antivirüsünü devredışı bırak kapat.
Son Düzenleme: onur1811 ~ 12 Mayıs 2013 19:06
Ayni sorun bendede var fix 8350 islemci ve 8gb 1866mhz ram var pc yavas açılıyor anakart msi 970a g46
Aynı sorun demekten vazgeçin artık sorununuzu yazın Konu sahibi gibi gerekli bilgileri sağlayın. Sizde Hardware monitör çıktığını sanmıyorum Yavaş açılıyor demenin hardware mon.. den kaynaklı olacağı anlamına gelmez bir sürü sorundan kaynaklanır veya sistem doğru toplanmadığından kaynaklanır.
Ayrıca 8350 ile 970 chipli sistem kullanmayın diye kaç kere dedim görmedi isen sorun yok ama gören de uygulamıyor dediğimi Çünkü ucuza kaçmak istiyorsunuz sistem toplarken ya adam gibi toplayacaksanız toplayın yada para biriktirip ondan sonra toplayın böyle bir parça düşük bir parça yüksek olmaz. Dikkat edin biraz sistem toplarken sorun soruşturun Paranız gidiyor yazık ya Almışken tam alın sonra burda neden yavaş demeyin Senin sistemi şu atasözüyle örneklenir Eşşeğe altın semer vursan da yine eşşektir Eşşek anakart oluyor işlemcide altın oluyor senin sisteme göre.
daha 3 gün olmadi 3 parça aldım işlemci anakart ram desene anakart verdiğim para yazık oldu para o zaman
daha 3 gün olmadi 3 parça aldım işlemci anakart ram desene anakart verdiğim para yazık oldu para onormalde yeterli ancak Tam performansı vermez 990 fx chipli alsa idin iyi olcakdı Haybeye gitmedi Acayip şekilde yavaş değildir heralde yine eski sisteminde yüksektir sende başka bir problem olabilir. Araştırmadan bişey diyemem ilk başda formatı win7 atıp biosu güncelleyip default edip save işlemini yap. Eğer hala aynı ise (sanmıyorum) Ramlerin doğru yerlere takdığından emin ol ve ekran kartının slotunu kontrol et doğru yerlerdemi diye x4 slota takmış olabilirsin belki.
bios anakart çıkan program ile günceleldi ama yeni sürümü güncellemedi bunuda manuel usn den yapmam istiyor ama ben usb den bot edip bios güncelleyemedim
http://tr.msi.com/product/mb/970A-G46.html#/?div=BIOS
burdaki sürümü usb atıp nasıl yapacam çözemedim benden bot etmemi istiyor usb den
BuLdum oh be bios usb atip acmak gerekiyormuş simdi en son sürümü kuruyor
Güncellendi 2.4 oldu simdi bios pill soktum 5dk beklicem
Suan ppill cikaertim 5dk bekleyip restore defult yapacam dogrumudur hocam
Msi anakarr optimize defaults yok hocam