Arkadaşlar merhaba.Elimde Samsung G2 Portable marka 320 GB lık bir harici disk var.Tabi dosya sistemide ntfs.Usb girişli bir de dvd oynatıcım var fakat dosya sistemi fat32.
H.diskimi ikiye bölüp bir ksımını fat32 yapsam,dvd de film izleyebilir miyim?
Yoksa tamamını mı fat32 yapmam gerekir?
Son olarak harici diskimi fat32 ye çevirebileceğim bir program söyler misniz?
Teşekkür ederim,saygılar...
Harici Disk dosya sistemi değiştirmek..?
Diskin tamamını fat32 yaptım.Az önce denedim dvd de ama hata verdi.
Sizce sorun ne olabilir?
Bir flash belleğim var 4gb lık.O da fat32.Dvd de rahatlıkla film izliyorum ama hdd ile izleyemiyorum.Ne yapmam gerekiyor acaba?
Arkadaşlar yardım edecek biri var mı?
Bu tip aletler genelde belli bir disk büyüklüğünü desteklerler. Mesela benim arabamdaki müzikçalar 2GB tan büyük usb bellekleri okuyamıyor/tanımıyor. Senin DVD player ında büyük bir ihtimalle örneğin, 4GB tan büyük diskleri tanımıyor olabilir. (4 Gb ı örnek olarak verdim)
Artı DVD plyerler genelde 570 pikselden fazla çözünürlüğe sahip filmleri, mkv formatındaki filmleri oynatamazlar bunuda göz önünde bulundurun
Aynı filmleri 4 gb lık bir flash bellekle izledim.Ancak hdd ile olmuyor.Belki sorun dediğiniz gibi olabilir.Birşey daha belirteyim.Daha önce seagate hdd kullandım.320 gb dı.Onu fat32 yapıp bağladım,film 5-6 dakika oynadı sonra durdu.Yani eğer boyut büyük olsaydı hiç görmez direk hata vermez miydi?
Bu harici diskim aldığımda fat32 ydi ve hala öyle ama takar takmaz hata veriyor,ne yapmalıyım?
Teşekkürler.