Merhaba,umarım sorunu mu doğru yere yazıyorumdur.Eğer öyle değilse mazur görün yeni üyeyim.
Seagate expansion usb 2.0 320 gb bir harici diskim var.1-2 ay önce aldım.Gayet memnunum ama dün bir sorunla karşılaştım.Daha önce içine pc oyunu atmıştım ama kurulu değil sadece depoladım.6-7 tane oyun var ve bunları masa üstüne taşıyamıyoum,kopyalayamıyorum.Sadece silebiliyorum.Oyunu harici diskin içinden kurmak istiyorum fakat yine aynı hatayı veriyor yüklenirken,hata şu :"Kayak dosya veya diskten okunamıyor"...Yardımcı olursanız çok sevinirim.Aynı oyunları daha önce taşıyabiliyodum ama dün bu olayı yaşadım.Şimdiden teşekkür ederim.
Harici disk sorun...
bir virüs ihtimali var bence
diskini güncel bir antivirüs ile tarat
geçmişolsun %90 ihtimal diskiniz zarar görmüş bozulmuş garantiye yollayın seagate'nin bu duruma düşmesi ilginç bugüne kadar hep samsung kullandım veri kaybı yaşamadım hiç
cevaplar için teşekkür ederim virüs bulmadı,ayrıca şuan ilginç bir durum oldu.aynı oyunları yine kopyalayamadım,ama aynı h.diskte depoladığım programlarımda vardı,onları kopyalayıp,istediğimi yapabiliyorum.ama oyunlardaki sorunum devam ediyo?kesin garantiye mi yollamalıyım sizce?
silebiliyorsanız veri yazılıp okunabiliyor demektir
unlocker programı ile kilitleri açıp taşımayı ya da kopyalamayı deneyin
Evet silebiliyorum.Unlocker ile söylediğinizi yaptım fakat sorunum çözülmedi.Bu arada virüs taraması yaptım fakat 2-3 saat sürdü,tam anlamıyla bitmedi,daha da bekleyemedim.Halbu ki,20-30 gb lık dosya var topu topu.Bu kadar uzun tarama yapması da ilginç değil mi?
yüklemek derken,diske yüklemek mi,yoksa diske bir dosya kopyalamak mı?kopyalamaksa,diske şuanda istediğim herşeyi kopyalayabiliyorum ama diskten oyunları taşıyamıyorum.ama diğer dosyalarımı taşıyabiliyorum,sadece oyunları taşıyamıyorum.
dosya yüklemek demişltim ama aklıma gelen doğruymuş.
diskiniz üzerinde açık kalan bilgi paylaşımı yada diğer bir adla bağıl parça hatası oluşmuş. Diskin bir imajını oluşturup deneyin belki kurtarabilirsiniz ama pek sanmıyorum. Ama biçimlendirip te kullanmayı unutmayın Dosya sistemi aksi halde ölebilir. Dosya sistemi ölümü HDD nin yarı yarıya yatalak olmasıdır.