Merhabalar,
Ağustos sonunda almış olduğum Samsung G2 modeli harici diskim var. Bu aleti bayramdan önce kendi bilgisayarımda görebiliyor, içine verileri huşu içinde atıp çıkartabiliyordum. Daha sonra bayram tatilinde memlekete gittiğimde dosya sistemi fat olduğu için içerisinde 4-5 GB lık iso dosyalarını atamadığımdan dolayı diske fomat attım ve dosya sistemini ntfs e çevirdim. Orada da WinXp ve Win7 olan bilgisayarlarda sorunsuz şekilde kullandım.
Şu anda tekrar kendi bilgisayarıma bağladığımda diski görememekteyim. üzerindeki ışığı yanıyor, ancak "my computer" menüsünde ya da aygıt yöneticisinde göremiyorum. Zaten o kısımlarla ilgili işlem yapmaya çalıştığımda bilgisayarın işlevleri kilitleniyor. Mausu ekran üzerinde boş boş gezdirebiliyorum sadece hiçbir yere tıklamadan. 6-7 yıllık bir laptopum var evde ( masaüstü bilgisayarım 2-3 yıllık ), ona bağladım onda da gayet çalıştı bu harici disk. şimdi ben bu diski bilgisayarımda görebilmek için ne yapmalıyım ?
Not: bundan 1 ay kadar önce de bir arkadaşım seagate marka sıfır HDD sini bilgisayarıma bağlamıştı ve aynı durum meydana gelmişti. belki faydası olur