Harici diskimi bilgisayarım görmüyor

dwt
21-11-2010, 21:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhabalar,
Ağustos sonunda almış olduğum Samsung G2 modeli harici diskim var. Bu aleti bayramdan önce kendi bilgisayarımda görebiliyor, içine verileri huşu içinde atıp çıkartabiliyordum. Daha sonra bayram tatilinde memlekete gittiğimde dosya sistemi fat olduğu için içerisinde 4-5 GB lık iso dosyalarını atamadığımdan dolayı diske fomat attım ve dosya sistemini ntfs e çevirdim. Orada da WinXp ve Win7 olan bilgisayarlarda sorunsuz şekilde kullandım.
Şu anda tekrar kendi bilgisayarıma bağladığımda diski görememekteyim. üzerindeki ışığı yanıyor, ancak "my computer" menüsünde ya da aygıt yöneticisinde göremiyorum. Zaten o kısımlarla ilgili işlem yapmaya çalıştığımda bilgisayarın işlevleri kilitleniyor. Mausu ekran üzerinde boş boş gezdirebiliyorum sadece hiçbir yere tıklamadan. 6-7 yıllık bir laptopum var evde ( masaüstü bilgisayarım 2-3 yıllık ), ona bağladım onda da gayet çalıştı bu harici disk. şimdi ben bu diski bilgisayarımda görebilmek için ne yapmalıyım ?

Not: bundan 1 ay kadar önce de bir arkadaşım seagate marka sıfır HDD sini bilgisayarıma bağlamıştı ve aynı durum meydana gelmişti. belki faydası olur

kkkmert
21-11-2010, 22:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
300 mesaj

Bilgisayarda farklı usb noktasında denediniz mi ? İşletim sisteminden bir şeylerde silmiş olabilirsiniz bir yazılım kaldırıken usb noktaları ile ana kart driver tekrar yüklemenizi tavsiye ederim ama ilk önce farklı yere takıp denedikten sonra.

şafak89
21-11-2010, 23:29   |  #3  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

önceden de görmediyse başak hard-diski sorun sizin pcnin driverlarında :)

dwt
22-11-2010, 04:56   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj
Alıntı: şafak89  
önceden de görmediyse başak hard-diski sorun sizin pcnin driverlarında :)
driverları güncellemeye çalıştım lakin daha iyi bir sürüm bulunamadı yazıyor, belki USB portlarıyla ilgili bir ayar yapmam gerekiyordur ve ben bilmiyorum onu galiba =)

Alıntı: kkkmert  
Bilgisayarda farklı usb noktasında denediniz mi ? İşletim sisteminden bir şeylerde silmiş olabilirsiniz bir yazılım kaldırıken usb noktaları ile ana kart driver tekrar yüklemenizi tavsiye ederim ama ilk önce farklı yere takıp denedikten sonra.
farklı bağlantı noktalarında da denedim sonuç aynı, yalnız aynı bağlantı noktalarından flash disk'ime (fat32 formatlı) ve fotoğraf makinemin içindeki bilgilere ulaşabiliyorum. Sorun benim diskkimin formatını ntfs'e çevirmiş olmamla alakalı olabilir mi ? Çünkü geçen zaman içinde tek değişikliğe uğrayan yapı o oldu.

dwt
22-11-2010, 12:20   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

Sürücüleri yeniden yükledim, sorun devam etmekte =(

enestalha
26-11-2010, 14:35   |  #6  
enestalha avatarı
Yıllanmış Üye
198 mesaj

pc de hangi işletim sistemi var, pc ntfs dosya sistemini tanımıyor görünüyor.  Sorun tamamiyle dosya sistemiyle ilgili.

valdezz
30-01-2012, 10:34   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

Aynı sorunları bende dün yaşadım, 1 gün içinde buldum,harici belleğim bi anda pc ye takdığımda aygıt yöneticisinde görünüyor ama pc donuyor ve belleğe giremiyodum,pc yi restart yapınca kullanabiliyodum o sayede pc donması geçiyodu,flaşh bellke okuyo onda problem yok,başka pc ye takıyorum ondada problem yok,başka usb kablosu (çift uçlu) denedim olmadı ,Combofix  virüs taratma yine olmadı,BIOS güncelle oda olmadı sorunu şöyle çözdüm aygıt yöneticisine girin Evrensel Seri yol Denetleyicisi altın da sıralanan USB yığın Depolama AYgıtı "sarı " renkte vede ünlem işareti şeklindedir,ona sağ yıklayıp Özellikler, sonra yukarı sekmede Sürücü, Sürücü Ayrıntıları na girince C://WINDOWS/system32/drivers/USBSTOR.SYS çıkar. işte googleden "USBSTOR.SYS " dosyasını bulup indirdim sonra C://WINDOWS/system32/drivers ın içine atıp restart çektim pc ye sonra görmeyen 2 tane harici diskim artık görmeye başladı olay bundan ibaret.

valdezz
30-01-2012, 10:37   |  #8  
Taze Üye
2 mesaj

kolay gelsin

volkanakpinar
23-06-2013, 17:11   |  #9  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar merhaba benimde HDD ile ilgili problemim var normal kullandığım HDD birden bire pc görmemeye başladı çok forum dolaştım çözmeye çalıştım ama yapamadım bir türlü HDD üstündeki ışık sabit yanıyorken şuan ara ara yanıyor HDD başka pc de denedim orada da çalıştırmadı usb başka flash bellekler taktım onları çalıştırıyor usblerde bir sıkıntı yok sanırım  birde HDD taktıgımda şöyle bir hata veriyor ''windows usb yıgın depolama aygıtını durduramıyor bu aygıt halen kullanıldığından kaldırmayın bu aygıtı kullanan programları kapatıp kaldırın'' gibi uyarı veriyor ne yapmam lazım lütfen yardım edin

hsynbsncii
30-07-2013, 13:47   |  #10  
Taze Üye
2 mesaj

hocam "usbstorsys" yi indirdiğin linki atabilirsen memnun olurum,teşekkürler..

murat5038
30-07-2013, 14:23   |  #11  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Alıntı: hsynbsncii  
hocam "usbstorsys" yi indirdiğin linki atabilirsen memnun olurum,teşekkürler..

Eğer Donnaım oalrak görüyorsa Aygıt yöneticisinden O donanımı kaldır tıklayın sürücüleri ile birlikde işareti varsa işaretle.

Sonra donanım değişikliklerini tarat tıkla eğer hala HDD olarak görünmüyorsa birkaç dk içinde Chipset driverlerini güncelleyin.