Arkadaşlar 147 gigabaytı dolu toplam 160 gb boyutunda xs marka harici hard diskim var.Bu diski başka pc ye takıp dosya aktarımı yaptığım esnada pc dondu ve pc ye reset atmak zorunda kaldım ve pc tekrar açıldığında hard disk 0 bayt olarak göründü ve tekrar kulanmam için benden biçimlendirmemi istedi diskte sorun görünmüyo ama içindeki veriler de benim için çok önemli onların bazısını kurtarmak için cd den boot edilebilen xp ile pc yi başlattığımda harddiski gördü ama içeriğe ulaşmama izin vermedi.diskteki bilgileri biçimlendirme yapmadan geri getirmenin yolunu bilen tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar fikrini söylerse sevinirim şimdiden teşekkürler( windows 7 kullanıyorum)
Harici Hard disk 0 bayt olarak görünüyor?
aniden kapatıığınız için yine bir zarar görmüş birşeyler :)
hdd bu sefer ama anakarttada kalıcı izler bırakmış olabilirsiniz..ee siz de haklısınız da biraz , yine de kapatmamanız gerekiyor...
içeriğe ulaşmanıza izin vermedi demişsiniz..Acaba ne hatası aldınız ?
Siz elektriği aniden kestiniz ve hemen ardından tekrar açtınız ve bi baktınız hard disk biçimlenmek istiyor..Ve hemen sonra buraya konu açtıysanız , biraz beklemenizi tavsiye ederim..Yada başka bir bilgisayarda hdd yi deneyin , bakın ki onda da biçilendirmek mi isteyecek ?
Bi 5-10 dk bekleyin yada güç kablosunu çıkartın , takın bakalım...
Keşke birazcık bekleseydiniz.
CPU üzerindeki işlemler belki o an fazlaydı.
Peki reset atarken portable hdd takılımıydı?
Veya 0 byte gözüktüğünü görünce kendi pc'nizde denedinizmi veya başka bir pc üzerinde?
Umarım soruların cevapları beklediğim gibi olur.
hdd usb den güç alıyor yani güç kablosu yok.(heralde bilgisayarın güç kablosunu çıkarıp 5-10 dakka beklememi kastetmiyosundur)bu bilgisayarın dosya aktarımı esnasında kapanıp açılması olayı başka bilgisayarda oldu ve aynı bilgisayar açılınca hdd için biçimlendirme istedi hdd yi kendi bilgisayarıma takıncada biçimlendirme istedi şuan hdd nin simgesine tıkladığımda T:/erişilemiyor dosya veya dizin bozuk ve okunamaz durumda diye uyarı veriyor.
Beklemek iyidir..Biraz bekleyin sonrasında diskinize tıklayın ve özellikler e gelin..Orada Araçlar sekmesine tıklayın ve hata denetimi altında ki Şimdi denetle ye tıklayın..
Sonrada iki kutucuğu işaretleyip , yeniden başlatın bilgisayarınızı...
hdd yi biçimlendirdim şuan canavar gibi çalışıyor şimdi en azından resimleri geri getirmek için program aramaktayım.Bundan sonra varsa önerebilceğiniz kaliteli recovery programları onları yazın:))
hiren's boot cd 9.3 ü kullanın.
evet evet hiren's boot cd kaliteli
Arkadaşla bende bu sorunu yaşadım ve baya uğraştıktan sonra çözümü buldum, her bulduğum çözümü yazıya döküyorum ki başka birileri benim kadar uğraşmasın, buyrun buradan sorunun çözümüne ulaşabilirsiniz. Harici Hard disk 0 bayt olarak görünüyor. ( Çözümü )