mukro sormuş:
Western Digital (WD) marka 400 GB kapasiteli harici hard diskim 2-3 defa ekranımın sağ alt köşesinde sarı uyarı baloncuğu içerisinde "Windodows, J:\$Mft dosyasının tüm verilerini kaydetmeyi başaramadı. Veri Kaybı oldu bu hataya bilgisayarınızın donanımındaki veya ağ bağlantınızdaki bir arıza neden olmuş olabilir. Lütfen bu dosyadaki verileri başka bir yere kaydetmeye çalışın" şeklinde hata verdi. Bende harici hard diskimin usb kablosunu veya güç kablosunu söküp tekrar takarak sorunu çözümledim. (Ben öyle sanmışım) Daha sonraki denemelerimde hard diskime ulaşamadım ve hard diskten okuyamama sırasında çıkan sesler geldi ve olan oldu. Arşivime ulaşamaz oldum. Ürün içindeki verilerin sağlam olduğunu fakat micro okuyucu programının bozulduğunu ve bu program kodunun ben her yeni veri yüklemesi yaptığımda değiştiği için tekrar ulaşılmasının mümkün olmadığı bilgisini bu konuda yardım istediğim bir data kurtarma şirketinden aldım. Ürünüm ile ilgili teknik bilgileri aşağıda sizlere ileterek, ne kadar yardımcı olabilecekseniz o kadar yardıma muhtaç olduğumu belirtmek isterim Saygılarımla...!
WD4000 KS
MODEL NO: DW4000KS-00MNBO
ÜRETİM TARİHİ: 09.03.2006
DCMHCACAJAA
WWN50014EE0000034B9
CLASB
Bu bilgiler Hard disk üzerinde yazan bilgilerdir. Veri kurtarma konusunda yardım istediğim kuruluş aynı marka ve modelde aynı zamanda üretilmiş bir hard disk bulabilirsem bu sorunun giderilebileceğini söyledi. Fakat üreticiye (WD) defalarca mail atmama rağmen bir cevap alamadım. Hard diskimde her hangi bir darbe, kırılma, su ve nem alma vb. sorun yok ve kesin emin olduğum bir noktada harde disk içerisindeki plakalarda çizik ve kırılma yok. Bu konuda (araştırabildiğim kadarıyla) yardımcı olabilecek bir kişi, kuruluş bulamadığım. Fakat bildiğim bir olayda Danıştay binasının taşınması sırasında yeni binada çıkan bir yangın sonucu bir PC hardiskinin yanmış olmasına rağmen verilerin kurtarıldığı ve bu şirketin ABD menşeili bir şirket olduğudur. Yanılıyorsam düzeltiniz. Bana bu konuda yardımcı olabilme imkanınız varsa rica ediyorum...!
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Intel Core2 Duo CPU E4600 2.40 GHz 2,00 MB RAM Masa Üstü Bilgisayar
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322)