İki adet harici harddiskim var.Bunlardaki resim,müzik,yazı vs. dosyaları macbooka sorunsuzca aktarabiliyorum.Yalnız aynı dosyaları harici harddisklere atamıyorum.Kayıt işlemi tek yönlü oluyor.Sebebi neden olabilir.<
Harici Harddiske Kayıt Sorunu
Yaklaşık 3 gündür mac kullanıyorum.O dediğin nereden oluyor.Birde bu güvenlik mantığına ters düşmezmi.Ben zaten laptopa dosya aktarıyorum.Sorun dosyayı harici harddiske aktaramam.Bu arada şunu söyleyeyim secure digital kartıyla her türlü veri alışverişi yapabiliyorum.Ama harici harddiskte olmuyor.
Bazen depolama aygıtlarında kilit oluyor o galiba. Hariciden kopyalarsın ama ne kes yapabilirsin nede sil, nede onun içine bişey aabilirsin. Kontrolet arkasında falan LOCK yazan bi switch olabilir.
bence tamamen dosya sistemi ile ilgili
harici disklerinin dosya sistemleri ntfs olabilir mi
macOS ext2 veya zfs dosya sistemini kullanıyor...
Harici dsklerim ntfs. Yalnız macOS ext2 veya zfs sistemi ile neyi kastediyorsun.Ve nasıl düzeltirim.
ext2 ve hfs'nin (akıllı dosya sistemi) NTFS ile problem çıkaracağını sanmıyorum.
Ama zfs sadece okunabilir dosya sistemidir diye biliyorum.
Siz kendi macOS sürümünüzün hangi dosya sistemini kullandığına bakın
Laptopum bundan http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ls.aspx?I_ID=46336. Bundan tek farkı başka macbook tan çıkarılmış 500 gb SSD takılı.Üstelik güncellemelerin hepsini (1 gb kadar) indirdim.Sanırım bir yerde güvenlik öğesi gibi bir şey ayarlı.Aklıma başka bir şey gelmiyor.