Harici HDD bağlantı problemi

koray123
22-01-2014, 22:56   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
55 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Merhaba. 1-1,5 senedir sorunsuzca kullandığım harici HDD'im son birkaç gündür bilgisayara takılıyken bağlantısı kopuyor, bir veri aktarırken ortasında kesilebiliyor vs. Sonra çıkarıp tekrar bağlayınca sorun düzeliyor; ama nadir de olsa tekrarlayabiliyor. Geçen gün farklı bir usb girişine bağlı wireless mouse alıcısında da ilk defa çalışmama problemiyle karşılaşmıştım ve şimdilik onda bir problem yok. 

Sonuçta şuan harici HDD'imde daha önce hiç yaşamadığım bağlantı kopması problemi yaşıyorum ve verilerimin kalıcı bir zarar görmesini istemiyorum. Şöyle de bir şey var; harici HDD'im ilk kullandığımdan beri bilgisayara takılıyken ve çalışmadığı zamanlarda kendini dinlendiriyor ve ışığı yanmıyor. Ben bir veri aktarmaya başladığımda tekrar aktive oluyor. Bunun zaman içerisinde bir payı olabilir mi bilemiyorum. Sizce problem nedir ve çözümü ne olabilir, önerilerinizi bekliyorum.

blackwhite
23-01-2014, 08:41   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
80 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

Eğer bilgisayarından ve USB soketinden eminsen problem olmadığından harici HDD sana hoşçakal dmeek istiyor sanırım. Çalışırken kafa sesi veya benzer ses alıyormusun? HDD ler bazen arızalanmadan önce söylemiş olduğun tarzda farklı belirtiler veriyor. Bu da o belirtilerden olabilir.İmkanın varsa HDD içerisindeki dosyaları başka bir yere yedek almayı dene ve HDD tune veya HDD regenerator arzı programlar ile HDD nın sağlık durumunu tarat

www.bursateknikpc.com

koray123
23-01-2014, 12:46   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 1
55 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Şöyle söyleyim normal çalışırken herhangi bir acayip ses duyulmuyor. Ancak tam bu bağlantısının kopması esnasında tiz bir ses duyuluyor evet. Peki bu bahsettiğiniz disk taraması nasıl yapılmalı ve yorumlanmalı? Olası bir sorunun saptanması sonrasında düzeltme imkanım var mı? Teşekkürler.