Herkese selam, arkadaşlar bugün smartmedia 2.5" 500 gb bir ürün aldım ancak ürün nfts olarak gözüküyor. pc ye taktığım zaman görüyor ama tv ye bağladığım zaman görmüyor. Sonra anladım ki tv nin görmesi için nfts den fat32 ye çevirmek lazımmış fakat bir türlü çeviremedim. biçimlendirmede fat32 seçeneği yok birkaç program denemedim ama onlarda vistada açılmadığı için yine olmadı. Bu olaya bir çözüm bulursanız sevinirim ...
harici hdd vistada fat32 formatına çevirmek
teşekkürler arkadaşlar dediğiniz programları yükleyip denedim ama ikiside vistada açılmadı galiba bu programlar xp uyumlu ....
Ryc32teşekkürler arkadaşlar dediğiniz programları yükleyip denedim ama ikiside vistada açılmadı galiba bu programlar xp uyumlu ....partition magic. sanırı mvistada çalışmıyor ama diğeri çalışması gerek. Programa Sağ tıklayıp winxp sp2 uyumu seçip denermisinizyada usb diskinizi xp bir makinaya takıp bu programla deneyebilirsiniz.
denedim arkadaşım malesef olmuyor winxp sp2 uyumu olayıda. bende yarın bir arkadaşda bu programı çalıştırıp yapacam ama kendi pc imde yapabilseydim daha iyi olurdu, insan başkasına muhtaç olmadan kendi pc inde yapmak istiyor. yardımlar için teşekkürler ....
http://download.chip.eu/tr/download_tr_176942.html
şu linktediki bir bakın bakalım sürüm farkı olabilir.
uzun süredir NTFS dönüştürmeye ihtiyacım olmadığından güncel dönüştürücü programları hakkında emin olamıyorum. sadece yardımcı olmaya çalışıyorum.
sakarboy yardımın için saol ama galiba vista uyumlu program bulmak baya zor bugün sabahdan beri aradım ama bir türlü bulamadım ...
Ryc32sakarboy yardımın için saol ama galiba vista uyumlu program bulmak baya zor bugün sabahdan beri aradım ama bir türlü bulamadım ...valla bende yoruldum :D yarın sabah yine bi göz atarı mbulursam yazarım buraya hayırlı geceler.
sakarboy arkadaşım kusura bakma senide uğraştırdık, dediğiniz programlarla uğraşırken bir şekilde fat32 formatına çevirdim ancak 500 gb kısmın 148 gb boş diğer kısımı full dolu gösteriyor, acaba neyden kaynaklanıyor ?_
diske dos ortamında bi format atmayı denermisin.
başlat çalıştır a cmd yazın enterlayın.
Format x: enter. ( 500 gb lık diskin sürücü ismi neyse onu yazın)
sabah komşunun xp li dizüstü pc sini ödünç alıp 3 dk içinde fat32 formatına çevirdim, uğraştığıma deymedi ama bu kadar format değiştirmek için program var ama vistaya uyum sağlamaması garip, en azından yeni sürümlerini vistayada uyumlu yapsalar çok güzel olurdu, yardımın için saol sakarboy .....