Merhaba arkadaşlar. Daha 1 hafta önce aldığım Maxtor marka 1TB harici harddiskimin kablosuna takıldım ve yaklaşık 40cm'den yere düştü. Ve kaçınılmaz son... Cihazdan "zızzt" sesleri geliyor ve çalışmıyordu. İçindeki veriler benim için özel olduğu için içini açtım.İçinde Seagate 7200RPM SATA 2 3,5 inch 32MB Cache bellekli ST31000333AS model HDD vardı. Onu da açtım. Problem çok büyük ihtimal kafanın diski döndürmemesi, zaten o zorlanma zızzt sesi de yine büyük ihtimal, motorun kafayı çevirmeye çalışıp çevirememesinden kaynaklanıyor.
1. Başka bir HDD'ye benim HDD'deki diskleri takarak okutabilmem mümkün mü? Teorik olarak mümkün gözüküyor ama pratikte bilmediğim önemli püf noktaları vardır. Bu konuda tecrübesi olanlardan yardım rica ediyorum. Sonuçta verilerim hala benim disklerde duruyor, sadece kafa diski çeviremediği için o veriler okunamıyor.
2. Harici HDD'nin dış kasasına (neticede içinde HDD yokken, desktop HDD'yi harici HDD'ye çeviren HDD kutusu haline geliyor) dışarıdan alacağım başka bir SATA 2 7200 RPM taksam çalışır mı? Yoksa bu tip markalı harici HDD'lerin dönüştürücü kartlarını model ve markaya özel mi üretiyorlar? Örneğin Western Digital'in 1,5 TB SATA2 16MB cache bellekli bir modelini taksam yine de çalışır mı?
Not: Daha önce 500 GB WD harici HDD kullanıyordum ve çok memnundum. Çok stabil bir harici HDD. Ama bu maxtor'u ilk aldığım gün bile , çalıştığında ses çıkarması, PC'den bağlantıyı kessem de diski döndürmeye bir süre daha devam etmesi ile WD'den sonra yanlış bir seçim yaptığımı anlamıştım. Zaten 5gün bile kullanmak nasip olmadı. Maxtorun bu modelini kesinlikle önermiyorum.