harici hdd

cihat051
25-10-2010, 21:34   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
348 mesaj

Arkadaşlar bilgisayarıma harici hdd takılı haldeyken bilgisayar anakartın isminin geldiği yerde takılı kalıyo..Ama harici hdd nin fişini çeknce açılıyor...Açık haldeyken taktıgımda bi sorun olmadan hdd yi görüyor ve de çalışıyor sorun ne olablr __?

bosluk
25-10-2010, 21:55   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Bunun hatalı bir bios ayarı (bios eskiliği, sorunları, desteksizlikleri ya da fazla destekleri gibi onlarca ufak detay), mevcut sistem sürücüsünün sata çıkışlarından önceliksiz olanına takılması (harici sürücüden sistemin açılmaya çalışılması ama buna desteğin olmadığı için işlerin arap saçına dönmesi hadisesi), jumper fenomenleri (ki burada yazılamayacak kadar çok sürücü ayarı kombinasyonlarının tam denk gelmemesi durumları bulunabilir), harici sürücünün biosça pnp bazında net tanınmaması, harici sürücü partisyon ayarlarının standartlara uygun olmaması, ek raid konfigürasyonları, sürücünün ön panel usb'lerine takılmış olması ya da takılı olduğu usb irq'sünün fare/klavye/anakart üzerindeki diğer şeyler tarafından kullanılıyor olması (ki farklı usb girişlerini denemek gerekli), kullanılan usb kablosunun anakartça kabul görmemesi (bazı anakartlar ve bazı kablolar, sanıyorum ki kalitesizlik sonucu veri akışı bazında yeterli kuvveti sağlayamadıklarında iletişimi kesebiliyorlar, donanım kontrol yetkisi işletim sistemine geçtiğinde dahili dll sürücüleri ile böyle bir problem olmasa da, kendi sistemine sıkışıp kalan bios-->hdd tanımasında böyle sorunlar nadir de olsa yaşanabiliyor) vs.. vs.. gibi onlarca nedeni olabilir efendim.

En basit haliyle başka bir usb girişine takmayı deneyebilirsiniz. Diğer nedenler bilgisayardan bilgisayara değişmekle birlikte nadir görülüyorlar (nadir diyorum ama tümü de bireysel deneyimlerimden malesef)...