Harry Potter sahneye çıkıyor

Watchman
23-12-2013, 22:50   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Yedi kitaplık serinin ünlü kahramanının Hogwarts öncesi yaşamı bir tiyatro oyununa dönüştürülecek.


Büyücü kahramanın yaratıcısı J. K. Rowling, 2015'te sahneye konulması planlanan oyunun ortak yapımcılığını üstlenirken yazımında da bir yazarla işbirliği yapacak.

Rowling, Harry Potter'ın tiyatroya uyarlanması konusunda yıllardır sayısız teklif aldığını belirterek, "Yapımcılar Sonia [Friedman] ve Colin [Callender] bana anlamlı gelen ve Harry Potter'ın sahneye konulması için gerektiğini düşündüğüm duyarlık, yoğunluk ve samimiyeti içeren tek vizyona sahipti. Bir yıllık fikir alışverişi sonrasında projenin bir safhasına geldiğimizi söyleyebilirim" dedi.

Genç büyücünün yedi romanlık ve sekiz filmlik macerası serinin bütün dünyada 450 milyon kopya satan ilk kitabı Harry Potter ve Felsefe Taşı'yla, 10 yaşında teyzesi ve amcasının evinde bir yüklükte yaşarken başlamıştı.

Londralı ve New Yorklu yapımcılar Callender ve Friedman da oyunun Hary Potter'ın bir yetim ve kimsesiz olarak bilinmeyen ilk yıllarını anlatacağını söyledi.

Fantastik Yaratıklar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar? adlı Hogwarts ders kitabına dayalı Harry Potter esinli bir filmle ilgili çalışmalar da devam ediyor.

Projeyi bu yılın başlarında duyuran Rowling, "Fantastik Yaratıklar Nelerdir ve Nerede Bulunurlar?, 17 yıldır pek mutlu olduğum dünya genelindeki cadılar ve büyücüler dünyasında geçecek olsa da bir başlangıç ya da devam filmi değil, büyücüler dünyasının bir uzantısı," demişti.