Merhaba Arkadaşlar.
Ben bilgisayara format attım Windows XP yükledim iyi hoş ekran kartı driverini vs. herşey tamam. Sonra winamp ta şarkıyı attım ama çalmıyor hata veriyor.
Ne yapabilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Merhaba Arkadaşlar.
Ben bilgisayara format attım Windows XP yükledim iyi hoş ekran kartı driverini vs. herşey tamam. Sonra winamp ta şarkıyı attım ama çalmıyor hata veriyor.
Ne yapabilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Arkadaşlar yardım edebilecek yokmu ?
Ses kartını yüklediniz mi.Bilgisayarım sağtık>özellikler >donanım>aygıt yöneticisi seçeneğinden bakın.Sarı renk soru işareti varsa sürücünüz yüklü değildir.
ses kartı sürücüsünü yükleyin. olmazsa bunu deneyin:
Winamp için bu hatayı alıyorsanız;
Winamp > Options > Preferences > Plugins > Output > DirectSound Output'a çift tıklayın. Refresh'in yanındaki açılır menüden Primary Sound Driver yerine ses kartı modelinizi belirteni seçip ve Apply'a basıp çıkın.
iktibastır. alıntıdır yani. böyle diyelim de, anlamayan çıkabilir.
Ses driverini yükledim..Ama gine böle bi ekran var aygıt yöneticisinde..
diğerini denediniz mi? winamp ayarıyla ilgili olanı.
eltahir: Sadece sorun winamp da değil.Bilgisayarda hiç ses yok. Açılış , kapanış , hatada , media player , winamp ?? Winamptan öncede çıkarmıyordu..
Bu sorun yanılmıyorsam anakartınızdaki onboard ses kartının yüklü olmadığını gösteriyor.Bundan da harici bir ses kartınız olduğu anlaşılıyor.Bios a girip oradan onboard ses kartını devre dışı bırakın.
Phantom26: İyi söylemişsinde :) Biraz acemiyim bu işlerde ben :) Anlatabildimmi ?
Arkadaşım sana bir yol daha tarif edeyim.Başlat>çalıştır a bas ve (dxdiag) yaz.Açılan pencerede yukardan ses butonuna tıkla.Ses aygıtını ve yüklü olan sürücüyü göreceksin.Sonraki sayfa diyerek tüm ses donanımını incele.en son sayfada sorun gidermeyle ilgili yardım menüleri var.buralardan yardım alabilirsin.
MustafaEmre55bu soru işreti sürücüyü bulamadığını ünlem işareti de çakışma olduğunu belirtiyor arkadaşın dedii gibi onboard ses kartınız varsa bu biostan iptal edin ve diğernini sürücüsünü kurun yok öyle bişeyse sürücünüzü kaldırıp tekrar sorunsuzc ayükleyin
ses kartınıza ait sürücüleri tekrar yükleyin, ardından anakarta ait sürücüyü yükleyin. ses kartı sizin yüklediğinizin dışında bir başka kart olabilir. görünüşe göre ses kartı sürücüsü yüklenmemiş (hatalı yüklenmiş) hatta sitesinden yeni sürümünü indirip yüklemenizi tavsiye ediyorum.
Arkadaşlar sorunu çözüm artık bilgisyarımdan ses çıkıyor :) Sorunun nedeni ise: Bilgisayara yeni format atmama rağmn 2 tane virüs çıktı.Bu virüsler silindi.Yeniden yükledim ve ses çıkmaya başladı.Yinede sizlere teşekkür ederim.