Hata Yardım?

by.Kayhan58
10-09-2008, 18:07   |  #1  
by.Kayhan58 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
549 mesaj

Merhaba,

Arkadaşlar msn i açarken bu hata kodunu alıyorum önceden bunu yaşamış olan varsa kısa yoldan nasıl çözülüyor söylesin ya da bu sorunu naSıl halledebilirim teşekkürler....

Son Düzenleme: by.Kayhan58 ~ 10 Eylül 2008 18:08
Aykut_26
10-09-2008, 18:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
258 mesaj

Hata 81000301 veya 81000306'yı nasıl düzeltebilirim(Bu şekilde mesaj hatası çıkabilir-Hizmetten veya Internet bağlantınızdan kaynaklanan bir sorun nedeniyle şu anda Messenger oturumunuzu açamıyoruz. Lütfen Internet'e bağlı olduğunuzdan emin olun-)

cevap

Internet'e bağlı olduğun emin ol MSN Messenger'ın en son sürümünün yüklü olduğundan emin ol İşletim sisteminiz için kullanılabilir olan en son güncelleştirmeleri yüklediğinden emin ol. Microsoft® Windows® işletim sistemleri için, Microsoft® Windows® Update web sitesine git Güvenlik duvarı kullanıyorsan, MSN Messenger'a güvenlik duvarı üzerinden tam erişim izni verildiğinden emin ol. Daha fazla bilgi için güvenlik duvarı belgelerine bak MSN Messenger için Gelişmiş Bağlantı ayarlarını doğrula

zaten googleden aratsan bulurdun belki bunu demeşissindir hangi frewall kullanıyor musun

sah1n
10-09-2008, 19:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Aynı hatayı bende alıyorum.11 eylül de oluyormuş böyle şeyler ama çözemedim ne iş bekliyorum bende.

viking20
10-09-2008, 19:11   |  #4  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

Messenger 81000306 HATA KODU VE ÇÖZÜMÜ ..!
Bu hata mesajı MSN programının internete çıkamamasından kaynaklanıyor. Sebepleri ise..
1- Güvenik Duvarı
2- İnternet bağlantısının zayıflığı
3- Windows Update
4- MSN Update.
1. Güvenlik Duvarı
Eğer Firewall yada Windows Güvenlik duvarı kullanıyorsanız MSN programını Güvenlik duvarına takılmış olabilir. Güvenlik duvarınızın ayarlarından yada Firewall ayarlarınızdan MSN programına izin vermeniz gerekmektedir.

2. İnternet Bağlantısının zayıflığı

İnternet bağlantınız eğer yavaş ise MSN bağlanırken çok zayıf bağlantı olduğu için uzun süre ana merkezinden cevap alamayabilir ve internet yok zannedebilir.

İnternet bağlantınızın Zayıf olmasının sebepleri ise Tjojanlar , Virüsler yada ADSL modeminiz olabilir. Bunları kontrol edip internet bağlantınızı temizlemenizi öneririm.

3. Windows Update.
Yani Windows dan kaynaklanan güvenlik açıkları ve eksik komponentler yüzünden ( Component ) MSN programını etkileyebilir http://windowsupdate.microsoft.com/ adresinden en son güvenlik güncelleştirmelerini yapmanız gerekmektedir.
4. MSN Update

Yani Kullanmakta olduğunuz MSN Messenger yada Live programı eski versiyon ise iletişim için kullandığı DLL dosyalarıda eski demektir. MSN programı sürekli güncellenmekte ve sürekli bağlantılarını geliştirmektedirler eski versiyon bir Messenger kullanmakta iseniz yeni versiyon bağlantı DLL leri ile uyumsuz olması yani yeni versiyon Messenger veri yollarını tanımaması dolayısıyla bu hata mesajını karşınıza çıkartıyor olabilir.
---

Hata 81000301
Windows Live Messenger internete çıkamıyor olabilir.
MSN Web Messenger web sayfasını açın ve oturum açın. MSN Web Messenger oturumu açabiliyorsanız ancak Windows Live Messenger hala Internet’e erişemiyorsa, Windows Live Messenger bir güvenlik duvarı tarafından engelleniyor olabilir.
Virüsten koruma veya casus yazılımlarından koruma programlarınızın Messenger ‘ı bloke ediyor olabilir. Önce virüs programınızı kapatın eğer ki bağlanırsa Messenger’e virüs bulaşmış demektir. Bilgisayarınızdaki virüsleri temizleyin.
Bilgisayarınızda Windows XP çalıştırılıyorsa, DNS çözümleyici önbelleğini temizleyin
Görev çubuğunda Başlat‘ı ve sonra da Çalıştır‘ı tıklatın.
cmd yazın ve sonra Tamam‘ı tıklatın.
Komut isteminde ipconfig/flushdns yazıp ENTER’a basın.
Yine hata alırsanız bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

Hata 81000306
İnternet bağlantınız varmı kontrol edin. Bir internet sayfası açarak kontrol edebilirsiniz.
Windows Live Messenger proxy ayarlarını temizleyin
Messenger programını başlatın.
Araçlar menüsünde Seçenekler‘i tıklatın.
Bağlantı‘nın altında Gelişmiş Ayarlar‘ı tıklatın
SOCKS altındaki girdileri silin
Tamam‘ı ve tekrar Tamam‘ı tıklatın.
Bilgisayarınızda Windows XP işletim sistemiyse, DNS çözümleyici önbelleğini temizleyin

Görev çubuğunda Başlat‘ı ve sonra da Çalıştır‘ı tıklatın.
cmd yazın ve sonra Tamam‘ı tıklatın.
Komut isteminde ipconfig/flushdns yazıp ENTER’a basın.
Hala açamıyorsanız MSN Messenger şirketinizde yada bilgisayarınızda yasaklanmış demektir.
---
81000306 - Windows Live Messenger Hatası - Msn Hata Kodu - Çözümü

Hata Kodu 81000306 : Hizmetten veya Internet bağlantınızdan kaynaklanan bir sorun nedeniyle şu anda Messenger oturumunuzu açamıyoruz. Lütfen Internet’e bağlı olduğunuzdan emin olun.

Durumu çözmenize yardımcı olması için aşağıdaki adımları deneyin:
Internet’e bağlı olduğunuzdan emin olun.
MSN Messenger’ın en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun.
İşletim sisteminiz için kullanılabilir olan en son güncelleştirmeleri yüklediğinizden emin olun.
Microsoft® Windows® işletim sistemleri için, Microsoft® Windows® Update web sitesine gidin.
Güvenlik duvarı kullanıyorsanız, MSN Messenger’a güvenlik duvarı üzerinden tam erişim izni verildiğinden emin olun.
Daha fazla bilgi için güvenlik duvarı belgelerine bakın.
MSN Messenger için Gelişmiş Bağlantı ayarlarını doğrulayın.

Not :Bilgisayarınız bir kurumsal ağın parçasıysa, ağın MSN Messenger hizmetine erişmeye izin verdiğini doğrulamak için ağ yöneticinize başvurun. Çevirmeli bağlantı kullanıyorsanız, bağlantı zaman aşımına uğruyor olabilir. Daha sonra yeniden bağlanmayı deneyin.

*Alternatif çözüm yolları için aşağıdaki yükleme bağlantısında yer alan konuyu inceleyebilirsiniz.

Son Düzenleme: viking20 ~ 10 Eylül 2008 19:21