Pc bugünlerde kafayı yedi.çok ısınmaya, mavi ekran hatası vermeye, donmaya falan başladı. Daha dün Format attım.Diskimin 2 kısmınıda C ve D formatladım ve tekrar farklı boyutlandırdım.D de yedeklerim vardı.Onları da aldım.formattan sonra PC ye geri yüklicektim ama bi baktım; en basitinden müzikleri bile kopyalamıyor.CD çekim hızından mı kaynaklanıyor yoksa başka bir şeyden mi anlamıyorum.format attım akşamına tekrar mavi ekran hatası, donma Vs sorunlar çıktı.daha 24 saat olmadı format atalı.anakartta sanırsam kasayla temas ediyor ve kasa elektrik çarpıyor.gücü kesmeden kasaya dokunmak mümkün değil.bu tüm sorunlar ne tür sebeplerden oluyor olabilir.Ve nasıl yollarla kurtulup temiz bir Pc ye kovuşurum?
Lütfen acil yardım eder misiniz. Şimdiden teşekkürler
Hata YAZLIMDA mı DONANIMDA mı?
Dostum anakartla filan alakası yok bunun evinin toprak hattını kontrol ettir. Yada bilgisayarın topraksız bir fişe takılıysa topraklı fiş bulup tak. Sorunun toprak hattı yüzünden olması çok büyük ihtimal.
Everest Ultimate Edition programı ile baktım
Anakart 42 °C (108 °F)
CPU 29 °C (84 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 34 °C (93 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 33 °C (91 °F)
GPU dioda 47 °C (117 °F)
ve kasada tek fan var hızı da bu
CPU 1007 RPM
Masaüstündeyken ve sadece 2 uygulama açıkken bu değerler mevcut.İşin içine oyun gibi grafik işteyen uygulamalar girmemişken böyle.son olarak DX 9.0 C MART 2009 Güncelleştirilmiş yükledim.ondan kaynaklanıyor olabilir mi? Format atalı daha 1-2 gün olmuşken mavi ekran hatası aldım.şuan pc her 2 saniyede bir donuyor ve donarak işlem yapıyor.yazılımsal ya da donanımsal bi açıklaması olması lazım.ne yapmalıyım arkadaşlar.topraklama hatta da sorun yok.2 aydır hatta birşey yoktu ama şuan topraklamadan olması biraz garip olur sanırım.kasayı açtım anakarta bağlı kobloları söktüm.tekrar bağladım fakat sorun devam ediyor.kasa hala daha elektrik çarpıyor.acaba elektriğe bağlı olarak anakarta zarar vermiş olabilir mi? akım voltaj değişimi filan? lütfen yardım arkadaşlar.kolay gelsin...
Değerler normal ısı ile alakalı olduğunu sanmıyorum, eğer anakart kasa ile temas ediyorsa o teması kesmen gerekiyor, anakartı söküp araya sert plastik gibi bir madde koy, yada topraklı olan başka bir prizde dene.
Hocam dediklerinizi yaptım artı format attım.yazılımdan olmadığı kesin gibi. Formattan sonra Winrar Winzip Acrobat gibi belli programları kurdum.sonra kullandığım internet baplantısı için bi program var Turkcell connect kart kullanıyorum.onu da kurdum.ve sonra 3-5 saat pc takılmadan çalıştı.tam kapatıcaktım tekrar dondu.ve artık donmasının yanı sıra, kapanırken fan önceden duruyo monitör görüntüsü daha sonra gidiyo.hala daha sorunlarım devam ediyor yardım ederseniz çok iyi olur iyi günler. bu arada kasada fan yok sadece işlemci fanı var.ama yinede ısı değerleri bahsettiğim gibi