Benim şöyle bir sistemim var:
G31M-ES2L anakart, 4 gb ram 800 mhz, 9600 gt 1 gb ekran kartı, 420 W PSU, 320 GB HDD.
ve iğrenç işlemcim intel pentium d 820. bunu değiştirmek istiyorum. ama önümde iki seçenek var...
ya Q8300 alıcam ve bu işi bitiricem.
ya da şu anakartı ve işlemciyi alacağım:
http://www.vatanbilgisayar.com/g ... ils.aspx?I_ID=40253
http://www.vatanbilgisayar.com/a ... ils.aspx?I_ID=44316
ikiside aynı fiyatlara denk geliyor. Q8300=Anakart + İşlemci(AMD)
ayrıca bu dediğim işlemciyi bu anakartla 4 çekirdek yapılabiliyormuş.
çok kararsızım ne yapmalıyım iki seçenek var ve pişman olmak istemiyorum.
Hayatımın Tercihini YapıcamYorumlarınız Çok Önemli
- 1
- 2
25 okunma ve 0 cevap ne kadar üzücü bir durum chip forum için...
çok kararsızım şuanda ne yapıcağımı bilmiyorum sizinde tavsiyelerinize ihtiyacım var.
@Fırat 92 bakalım belki amd diyende olur.
Biraz daha para biriktirme şansın varsa, bekle.
Şu anlık Q8300 iyi gibi gözükse de, Soket 775 boş yatırımdır.
AMD alırsan yatırım yapmış olacaksın ve ileride PC'yi daha kolay yenileyebileceksin.
Bence almışken geleceği de düşünmek lazım.
Gigaybte MA785GT-UD3H + Patirot 2 GB DDR3 1333 Mhz CL9 RAM + AMD Athlon II X3 425/435 veya Athlon II X4 630 almalısın.
Anakart olarak daha ucuz ama yine de kaliteli bir alternatif:
MSI 785GM-E51
Biraz daha para biriktirme şansın varsa, bekle.ddr3 yapamam malesef 4 gb ram var(ddr2 800mhz) en fazla benim belirttiğim anakartı alabilirim.
Şu anlık Q8300 iyi gibi gözükse de, Soket 775 boş yatırımdır.
AMD alırsan yatırım yapmış olacaksın ve ileride PC'yi daha kolay yenileyebileceksin.
Bence almışken geleceği de düşünmek lazım.
Gigaybte MA785GT-UD3H + Patirot 2 GB DDR3 1333 Mhz CL9 RAM + AMD Athlon II X3 425/435 veya Athlon II X4 630 almalısın.
Anakart olarak daha ucuz ama yine de kaliteli bir alternatif:
MSI 785GM-E51
tşkkürler ama bütçeme uymuyor dediğiniz yöntem. dediğim seçenekler dışında öneri yapmayın lütfen çünkü bunu bende düşünmüştüm.ddr3 filan mı alsam diye ama bütçe müsait olmadığı için bu iki seçenekten birisi olabilir anca..
ayrıca bu ddr2 ddr3 arasında bayağı fark varmı?
teşekkür ederim beni rahatlattığınız için:) Q8300 alıyorum;)
ekleme=zaten 4 gb ram var ve bidaha ram almam.
Saolun. Pentium D 820den kurtuluyorum inş.:D
bide 2,5ten 3,5lere Overclock yaptımmı tadından yenmez.:)
işlemciyi 8300alırsan zaten ramlar yeterlidir şuanda sana ileride deiştirirsin ramide tam olur
Emree q8300 aldım keyfime bakıyorum su an ..o amd işlemciyi boşver anakarta vereceğin parayla 9600 u de satarsın yeni ekran kartı alırsın ;) Q8300 kesinlikle
eyvallah mr pessimist:)
intel işlemciler kötü deildir amd den pahalı oldugundan amd işlemciler öneriliyor
orası öylede. intel zaten fiyata bakmaksızın hep amdyi geçiyor her alanda(oyun,iş vs..)
bu arada Q8300ün AMDye denk olan işlemcisi nedir? amd phenom x4 925 olabilirmi?
Saolun. Pentium D 820den kurtuluyorum inş.:Dsana tercihim öyle bi sisteme overclock istemez yapmana gerek yok ama illa yapcam diyosan iyi bi soğutucu alman gerekir.Şunuda söliyim overclocklu pc nin ömrü kısa olur bi gün çatlak verebilir...:)
bide 2,5ten 3,5lere Overclock yaptımmı tadından yenmez.:)
- 1
- 2