[YAZILIM] Hazırda bekletme ve UAC

HPQ-User
04-11-2012, 09:24   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Merhaba. SSD kullandığım için alan sıkıntısı çekiyorum. o yüzden Windows un gereksiz yere hdd tüketen uygulamalarını kapatmak istiyorum. hazırda bekletme kullanmadığım bir özellik. lakin uac ı kapatmama rağmen cmd ye powercfg -h off komutunu girince error lu bir mesaj yazıyor.. sanırım olmuyor.. ayrıca uac ı kapatmama rağmen bazı program yüklemelerinde ve klasör taşımalarında kullanıcı izni istiyor.. bu benim işlerimi yavaşlatıyor.. bu 2 durumdan nasıl kurtulabilirim?

Bu sorunun kabul edilmiş çözümüne hemen ulaşmak için tıklayın
Sistem Bilgilerim
Son Düzenleme: HPQ-User ~ 15 Kasım 2012 17:46
badwizard
18-11-2012, 17:03   |  #2  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Hazırda bekletmeyi kapatmak c:\Hiberfil.sys dosyasını kaldırır ve bu dosya olmadan bilgisayar bekleme moduna geçemez, bu dosyanın boyutu yaklaşık olarak kullandığınız ram boyutu kadar olur, bunun anlamı: eğer 4 gb ram kullanıyorsanız hybernate özelliğini kapatmak size 4gb yer kazandırır


  • Başlat'ı tıklatın ve Aramaya Başla kutusuna cmd yazın.
  • Arama sonuçları listesinde, Komut İstemi'ni sağ tıklatın ve sonra Yönetici Olarak Çalıştır'ı tıklatın.
  • Kullanıcı Hesabı Denetimi tarafından istendiğinde, Devam'ı tıklatın.
  • Komut istemine powercfg.exe /hibernate off yazın ve ENTER tuşuna basın.
  • Exit yazıp ENTER tuşuna basarak Komut İstemi penceresini kapatın.
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatıp boş alanı kontrol edin.

bunun dışında ram yansımasınıda silmek size bir miktar daha alan kazandırır, ancak 4 gb dan daha düşük ram kullanıyorsanzı bu adımı uygulamanız ram dolduğunda sisteminizin çakılmasına neden olabilir.

Denetim Masası/ Sistem ve Güvenlik /Sistem /Gelişmiş Sistem Ayarları /Sistem Özellikleri/ Gelişmiş/ Performans Seçenekleri/ Gelişmiş/ Değiştir/ Sanal Bellek" yolunu takip edin. En üstte bulunan "Tüm sürücülerde disk belleği dosyası boyutunu otomatik olarak yönet" kutucuğundaki işareti kaldırdıktan sonra C sürücüsünü seçerek disk belleği yok olarak ayarlayıp makinanızı yeniden başlatın.

khytr89
18-11-2012, 18:44   |  #3  
khytr89 avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

cevabınız için teşekkür ederim ama biraz geç oldu.. Sorunu çözdüm.. Sanırım Microsoft hesabından kaynaklanıyor. Bunu yerel hesap yaptım ve sonra system32 den cmd.exe buldum. Sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır dedim ve oraya powercfg -h off komutunu girdim başarıyla işlem sonuçlandı (UAC kapalı şekilde ama klasör ve dosya kopyalamada hala izin istiyor :( )..

sanal rami alır almaz kapatmıştım.8gb ram yetiyor. Ek olarak disk birleştirmeyi ve Windows search hizmetini de durdurdum.. ssd de gereksiz oluyor zaten hızı 550mb/sn.. çabuk buluyor.

yine de ilgilendiğiniz için sağolun

badwizard
18-11-2012, 23:21   |  #4   ÇÖZÜM
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Windows 8 i çok detaylı inceleme fırsatım olmadı ama bende yaklaşık 1 yıldır 240gb ssd kullanıyorum, disk belleği ve defrag kapalı ama search ı kapatmak aramayı yavaşlatıyor disk her ne kadar çok hızlı olsada index üzerinden bulması çok daha hızlı oluyor, search index çok fazla bir alan kullanmıyor ama dosyaları kopyalayıp yazarken index e işlediği için çalışırken hissedilmeyecek bir yavaşlamaya neden olabilir. bunların dışında dosya kopyalamak için izin istemesi hakkında kesin bir bilgim yok açıkçası, yabancı bir forumda registry üzerinden kapatmayı önermişler: HKEY_LOCAL_MACHINE >> SOFTWARE >> Microsoft >> Windows >> CurrentVersion >> Policies >> System yolunu izleyin, EnableUA anahtarına tıklayın değeri 0 olarak ayarlayıp onaylayın, makinanızı yeniden başlatın. başka bir forum da da aynı konu üzerinde uac kapatılsada metro programlarının hala uac izinleri isrediğini belirtmişler, sizdeki durum buysa: Win key + R tuşlarına basın. Lusrmgr.msc yazıp çalıştırın, kullanıcılar dizinini seçin, Administrator hesabına sağ tıklayıp özellikleri seçin, hesabı devredışı bırak çekini işaretleyin onaylayıp çıkın, makinanızı yeniden başlatın. ancak makinada oturum açtığınız hesap yönetici haklarına sahip olmalıdır, oturum açarken administrator hesabını kullanıyorsanız bu yöntemi kullanamazsınız.

Son Düzenleme: badwizard ~ 18 Kasım 2012 23:23