Arkadaşlar herkese merhaba.Foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım.Uzatmadan sorunumu belirteyim.Sapphire HD 2600 XT model ekran kartım var ve yeni bir kart alana kadar bu kartta overclock yapmayı düşünüyordum.Bu olayda fazla bir bilgim olmamasına rağmen,forum ve dergilerden okuduğum kadarıyla bugün bişeyler yapmaya başlıyacaktım ki GPU-Z programıyla kartın özelliklerine bakarken GPU clock un "0 MHz" olduğunu fark ettim.ATI Catalyst Control Center ın Overdrive bölümündede sıcaklık 70-73 derece gözüküyordu.Neden böyle bi sorun olmuş olabilir?Bu sorunu çözmemin bi yolu varmı?Yoksa yeni bir ekran kartı mı almam lazım?Geriye kalan sistem özelliklerim şöyle:ASUS P5KC anakart,FSP Bluestorm II 500W Powersupply,Core 2 Duo E6750 2.66 GHz işlemci,2x1GB Kingston HyperX 1066 MHz DDR2 ram,Samsung 320 GB HD.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
HD 2600 XT Ekran kartımdaki GPU clock sorunu!
Aynı karttan bendede var o bir sorun değil programla ilgilidir. Kartı boşuna o.c yapma çok az bir performans artışı oluyor oda zaten aşırı ısınmayla gidiyor artısından çok eksisi oluyor bizim kartlarda. Sen bütçeni yaz biz sana kart öneririz. Senin sisteme 4830 çok iyi olur 230lira çokda iyi performans alırsın 320 liraya 4850de takabilirsin.
http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=35841
vatanda 206 liraya kadar inmiş kaçırma derim bu kartı.
ya yok artık almam radeon fln.hem oyunların hepsini kapatıyo daha çıkmadan nvidia.işlemcim amd olsaydı belki düşünürdüm ama artık hayatta almam radeon falan.önerileriniz için teşekkür ederim.ben ZOTAC NVIDIA GeFORCE 9600GT AMP 512 Mb düşünüyorum.chip 9600 lere yaptığı testtede en hızlı bu kart çıkmış.257 tl ye buldum heralde ondan alcam bu ay sonuna kadar.bütçemde en fazla bu kadar ekran kartı için.ayrıca 2x2 GB ta ram almayı düşünüorum.oyunlarda saçma bi kasma war bu ekran kartı yüzünden sanırım.değiştirmişken ram lerimide yükselteyim diorum.mushkin extreme serisinin fiyatı ii geldi diğerlerine göre.ram tercihimde büyük ölçüde bundan yana olcak.bu parçalar hakkında ne düşünüyorsunuz?sizce doğru bi seçim yapmış olurmuyum?