arkadaslar yeni pc topladım ve tanıma sorunu cekiorum hd 3850 de ve bilgisayara yeni yükeledigmde yazılar cıkıo ve bilgisdayarı yeniden baslat dio netframeork yükeldim sonra hata yine düzelmedi ekran kartım oyle tanınmıo tekrar bastan baslıo bilgisayar ve tanımo anakart gigabayt s seire işlemci e8400 ne yapmam gerekli acaba sizce tanıma sorunu var acaba hepsinde boyle bi sorun var mı bu arada 0 aldım ekran kartını onuda söyliyim
hd 3850 tanıma sorunu
İşletim sistemi sonra anakartın tam modeli nedir yazarsanız sevinirim.Ayrıca netframework zaten ekrankartı cd'si içinde olur ve sistemde yoksa kendi ordan yükleme yapar
bencede işletim sistemini belit men gerek yoksa sadece şunu şöyleye bilirim:)
ön güncel driver için lütfen: www.hp.com
umarım yeterince açık olmuştur;)
kisacası inletim sistemi ve aakartınızın modelinı lütfen belirtiniz!!!
Anakartın uyumlu.Bence iki sorun olabilir
1-Eğer ekran kartını sen taktıysan yanlış slota takmış olabilirsin ki PCI Expres x16 uygun slot olacak ve oraya takılması tavsiye
2-Yanlış işletim sistemi driverini yüklüyor olabilirsin.XP yerine vista ,VİSTA yerine xp sürücüsü yüklemeye çalışıyor olabilirsin
hp.com ne işe yarıcak anlat bakam bi. Adam hp kullanmıyor bişi yapmıyor desteksiz atma seni uyardım diye hatırlıyorum sende bir daha yapmıcam dedin. Neyse
Arkadaşım ilk önce şunu kur:
.NET Framework için temiz bir kurulum yapıyor tamamen tr.
ardından yeniden başlat pc ni.
burdaki Catalyt Software Suite'i indir sonra kur tekrar yeniden başlat.
Hadi kolay gelsin. büyük bir olasılık düzelecektir. eğer hala tanımaz ise.
Anakartın gigabyte ın anakartı.Bios güncelle ve ardından Chipsetini güncelle
buda chipset
Umarım çalışır ;)
Edit: Linkler Yenilendi.
PcMaKeRhttps://a248.e.akamai.net/f/674/9206/0/www2.ati.com/gamesite/8-8_xp32_dd_ccc_wdm_enu_67975.Buranın güvenlik sertifika sorunu nedeniyle erişim olmadı engellendim arkadaşa alternatif link verebilirsinizSon Düzenleme: YasarS ~ 23 Ağustos 2008 01:17
arkadaslar yapamıorum ya bi türlü olmuo vista yı da yükleyiip denedim ama yine tanımıyor catalist yüklüyor kendi cd bilgisayarın sonra da rest atıo ama yine tanımamıs oluyor acaba hd 3850 cok ısındıgından dolayı mı calısmıyor olabilir yoksa baska nedeni gelmio aklıma yada anakartımda bios mu güncel degil ??
kadeş bendede var yanı ekran kartı güç kablosu çıkar aparat pakateinden onu takdığına eminmisin sadece anakarttan aldığı elektirik doyormuyor. 6 iğneli birkablo ucu var bu ekran kartının üstündeki sol köşesine diğer ucuda psu yagelecek şekilde ayarlamalısın ayrıca eski kart driverini kaldır ve işletim sistemine uyumlu driveri yükle sorun kalkacaktır umarım. birde ne yazdığını tam olarak buraya yazarsan daha iyi olur ben 5 aydır kullanıyorum hiç bir sıkıntı çekmedim tek kelimeyle şahane. you have not power check cable benzer bir yazımı çıkıyor
arkadaşım cxhipset uyumsuz olabilir en kötü ihtimalle yada bir yerletde temassazlık olabilir kasadaki her şeyi sök dikkatlice yeniden takmayı dene.
cıkardım taktım hatta acık kaldı baktım ekran kartı falan da calısıyor sonra vista yükledim bi de onla denedim yok oda aynısı :S servisi götürmekte istemiom simdi