slm öncelikle benim evdeki 6 yıllık pc var p4 var onda
bunu komple değiştirmek istiyom benim özellikle istedğim full hd yani1080p lik filmleri kasmıcak şekilde evdeki 102 ekranlık lcd de izletmeli bunun için işlemciyi http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36315
burakini düşünüyom bu ii se buna uygun anakart ve bide nvdia ekran kartı önerebilirmisiniz acaba hdmi çıkışlı :)
hd filmleriçin sistem tavsiyesi
http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=34601
anakart
hdmı çıkışlı nvıdıa gpu lu ekran kartı
tabi ram ve psu seçiminde bunlara uygun olmalı performans olarak.
şafak89bunların fiyatları 6 ay sonraya yüzde kaç düşdolara bağlı bu gidişle pek düşmez, hepten çıkmasında:)
Core duo 1.6ghz ile HD-720p(2 saatlik film 5.5gb) film hiç ama hiç zorlanmadan izleniyor .
1080p için herhalde Core 2 duo 2.4ghz çok rahat yeter . QUAD işlemcilere gerek yok.
Intel alın Intel !!! AMD alınca yanında saç kurutma makinesi hediye ediyorlar .
O kadar gürültü var anlayın işte ,
7 tane Fan ile anca dizginleyebiliyorum AMD X2 5600+ denilen
Elektrik canavarı , Gürültücü işlemciyi ...
EĞER MİCROSOFUN SORUNLARINDAN VE YAPITLARINDAN SIKILDIYSAN VEDE PERFORMANS VE KALİTEYİ BİR ARADA GÖRMEK İSTİYOSAN BİRAZ TÜRKİYEDE SORUN YAŞAYARAK KULANA BİLİRSİN AMA GRAFİK TASARIMI VE 3DMARK GİBİ PROGRAMLARI SÜPER VE SORUNSUZ ÇÖZÜMLEYEN MAC PC TAVSİYE EDERİM BU ARADA İSTENEN OYUNUN VE PROGRAMIN ÖZLE SİPARİŞLE MAC DÖNÜŞTRÜLDÜĞÜNÜ BİLDİREBİLİRİM APPLENİN SİTESİNE BAKA BİLİRSİN EĞER BU BANA GÖRE DEĞİL DERSEN MONSTAR GAYET GÜZEL PERFORMANS CANAVARLARI ÜRETİYO MONSTAR BAKMANI SÖLEYE BİLRİM.
Full HD video oynatmak için öyle çok özellikli bi pcye gerek yok.Oyunlar için var ama
mengu88Core duo 1.6ghz ile HD-720p(2 saatlik film 5.5gb) film hiç ama hiç zorlanmadan izleniyor .Tam tersi olmasın 65nm AMD işlemciler intelin 45nm lik intel işlemcilerinden daha sessiz çalışıyor ve daha az ısınıyor.7 tane fanla soğutuyormuşsunuz fazla atmayın bence elektrik canavarı dediğiniz işlemciler intelden daha az güç tüketiyor.
1080p için herhalde Core 2 duo 2.4ghz çok rahat yeter . QUAD işlemcilere gerek yok.
Intel alın Intel !!! AMD alınca yanında saç kurutma makinesi hediye ediyorlar .
O kadar gürültü var anlayın işte ,
7 tane Fan ile anca dizginleyebiliyorum AMD X2 5600+ denilen
Elektrik canavarı , Gürültücü işlemciyi ...Benim Sistem Tavsiyem Budur ;
AMD Athlon x2 5400+
Gigabyte MA78G-DS3H
Kingston 2 GB DDR2 800 ram
WD 320GB sata2 HDD
Aerocool M-40 kasa
Highpower-HP 430 watt psu
LG DVD-RW
Ekran kartı yazmıyorum anakartın onboard ekran kartı çok iyidir HD filmleri sorunsuzca izliyebilir ve oyun oynuyacaksanız medıum ayarlarda oynuyabilirsiniz.
R3QU3MTam tersi olmasın 65nm AMD işlemciler intelin 45nm lik intel işlemcilerinden daha sessiz çalışıyor ve daha az ısınıyor.7 tane fanla soğutuyormuşsunuz fazla atmayın bence elektrik canavarı dediğiniz işlemciler intelden daha az güç tüketiyor.İşlemcide 7 tane fan yok ama kasada 7 tane var .Benim Sistem Tavsiyem Budur ;
AMD Athlon x2 5400+
Gigabyte MA78G-DS3H
Kingston 2 GB DDR2 800 ram
WD 320GB sata2 HDD
Aerocool M-40 kasa
Highpower-HP 430 watt psu
LG DVD-RW
Ekran kartı yazmıyorum anakartın onboard ekran kartı çok iyidir HD filmleri sorunsuzca izliyebilir ve oyun oynuyacaksanız medıum ayarlarda oynuyabilirsiniz.
2 tane 12cm fan (önde arkada)
2 tane 8cm fan (yan kapakta)
1 işlemci fanı
1 ekran kartı fanı
1 Güç kaynağı fanıKoyu renkle yazdığım fanları takmadan önce işlemci
Oyun oynarken 72 dereceyi buluyordu ,
Fanları taktıktan sonra 50 dereceyi geçmedi .
İşlemcim 65nm değildir ayrıca
90nm olduğu için çok ısınır
alırken üzerinde çok ısınır yazmıyordu , Şikayetçiyim !!!Son Düzenleme: panda34 ~ 26 Ocak 2009 12:18
core2duo e4500 kasada sadece 3 fan var
işlemci ekran kartı psu.
ve işlemci ısısı 30 ile 35 derece arasında işlemci fanın devri 1000 rpm çalıştığını kimse anlayamıyor mavi led ışık haricinde ekran kartının kendisinede bayılıyorum 3850 sapphire %25 kullanıyor ve kompla bakır heatipe slotlu sistemimi seviyorum ya.
AMD Athlon 5400 x2 gigabyte GA-MA79G-DS3H anakart onboard ekran kartı gayet iyidir ama siz harici ekran kartı olsun diyorsunuz sapphire HD 4830 ekran kartı ile rahatça film izliyebilir ve oyunları performanslı bir şekilde oynuyabilirsiniz.Kasa olarak ise aerocool M40 küp kasa ve 500 wattlık hıgh power psu almanızı öneririm.