INTEL CPRE 2 DUO E7500 2.93GHZ
2GB DDR2 667 MHZ RAM
ATI RADEON HD4830 512 MB (700/2100)
Arkadaşlar ben nfs shifti kurdum. Otomatik olarak highta 1280*1024 2xaa ile açtı zaten. Ben aa yı kapadım. Tekli yarışlarda ort. 37 fps ile oynarken, 20 arabanın olduğu yerde inanırmısınız 15 fps yi görüyorum.Ve bu ayarlarda crysis gibi bir FPS oyununu en ufak kasıntı bile olmadan oynadığım halde bu oyunu oynayamamak çok sinir bozucu...Paketi mi beklicez yoksa bunu kabullenicez mi?
HD4830 nfs shift
Hocam işlemci de o/c olmamasına rağmen yükte 70 dereceyi gördüm. Boşta 30 civarı ama yükte biraz fazla gibi geldi bana.. İnventusa mail attım "yükte normaldir 70 derece" dediler. Termal macundan şüphe ettim ama termal macun olmazsa sistem kendini 2 dk içinde kapatır dediler. Acaba fanın montajında bir hata mı yaptım nasıl yapsam?
Yükte yetmiş derece biraz yüksek aslında ve bahsettiğiniz kasmaya sebep olabilir. "Everest" yazılımıyla sitem kararlılık testi yapın. Üst menüden "Sistem Kararlılık Testi"ni açın, açılan pencerede "Start" tuşlayın. İşlemcinize % 100 yüklenecek. Tam yük altında sıcaklıklarınızı 5 dakika kadar izleyin bakalım.
Tamam hocam fanı söktüm taktım ne hikmetse ortosta en fazla 55 derece oldu. Ama nfs shiftte bi değişim olmadı.. İnşaallah çözülür..
Tam oturtamamış da olabilirsiniz. Yüksek ısının genellikle sebebi odur. Bence "Everest" ile tam yükteki ısıya da bakın. % 100 yükteki sınır değeri görürsünüz. Onun dışında zaten neredeyse hiçbir zaman işlemci % 100 yük altına girmez.
Peki işlemci sıcaklğı tespit edilirken CPU mu önemli CORE mi?
CPU önemli. "Core" sıcaklığı bir miktar daha fazladır CPU sıcaklığından.
oha benim işlemci tam yükte 82 dereceyi görüyor :S
Bu oyunu Crysis ile karşılaştırmak mantıklı değil. Aralarında çok fark var. Shift te çoklu parçacıklar ve çoklu ortam hareketleri var üstelik kullandığınız araba ve yarıştığınız arabalarda yüksek hızla hareket halinde Yani ekran kartının crysiste iyi olması heroyunda iyi olacağı manasına,anlamına gelmez. Bende Call Off duty 4 ü high ta oynuyorum hiç kasmadan. ekran kartı HD 3650 , Ama lord ofte rings te belli bi adam sayısından sonra kasıyor niye ? cünki çok lu işlem vede parçacık desteği ortaya çıkıyor kartta buna uyarlı olmadığı icin ciddi kasmalar yaşanıyor.