intel 2500k işlemciyle hangi ekran kartı oyun performansı olarak daha iyi ?
HD6950 2GB GDDR5 256Bit
GTX560 1GB GDDR5 256Bit
Hd6950-Gtx560?
- 1
- 2
http://www.eksenbilgisayar.com/? ... 5__Ekran_Karti.html
gtx 560 daha ucuz olduğundan daha iyidir bence. ayrıca physx te göz ardı edilmemeli.
peki o Physx özelliği ne işe yarıyor?
kısaca daha gerçekçi efektler verir diyebiliriz.
DevTürk arkadaşıö iki ekran kartından hangisi daha iyi bilmiyorum ama physx konusunu sana açayım.Physx'de efektlerin daha dolgun olduğunu görürsün.Yani cam parçalanmaları daha fazla , su sıçramaları daha fazla,kırılmalar parçalanmalar vs bunun gibi şeyler dahada yoğundur.Tabii bu physx sana bunları verirkende oyununda azda olsa performasn düşüşü yaşarsın.Ben 6850 aldım.Pyshx'in yokluğu aklıma bile gelmiyor.
6950 almak daha iyi o zaman hem 2gb
bende HD6950 ve GTX560 arasında kalmıştım araştırmalarım sonucunda HD6950 aldım ve memnunum sana da tavsiyem HD6950 almandır tabiykide GTX560 biraz daha ucuz ve physx var ama inan gerçekten hem physx destekli oyun çok yok hemde physx açtıktan sonra oyunun verdiği kare saniye yani fps değeri düşüyor istersen buradaki videoyu izle ve kendin karar ver adamlar 2 inci bir ekran kartı takmışlar ve physx de 4-5 fps fark etmiş ayrıca HD6950 testlerde daha iyi bir karttır
bu tesler için
burdaki videoda da physx testleri yapmışlar sonuna kadar izle ve kendin karar ver
burdaki videoda HD6950 ye bıos atarak HD6970 yapıyorlar ve performansı arttıyor tabi aradaki 150-200 tl de cebinde kalmış oluyor ayrıca HD6950 lerde 2 adet bıos var birine bişey olursa kartın üzerindeki anahtarı 2 inci bıos üzerine getiriyorsun ve sorunsuzca kullanmaya devam edersin
önereceğim kart da budur soğutması ve sessizliği ile çok kaliteli ayrıca bu siteden alırsan 3 yıl garantiliveya elden alıcaksan fb sıtadı yanında mağasazı
bence nvidia almalısın.nden mi arkadaş pyshx ın yoklugunu hissetmiyorum bile demis.bu ne demektir bu arkadaş böylede zevk alıyor.bu 3d olayı gibi oyunlar 3d olmadan da zevkli ama 3d olunca hem zevkli hem gerçekçi.pyshx fiziksel olarak daha gerçekçi olmayı sağlar yani olmasada zevkli oyunlar ama o varken vay be adamlar ne oyun yapmışlar abi diyorsun.bunun yanında artık bir çok oyunun sponsorluğunu nvdia yapıyor buda düşük ozellikli nvidia kartın yüksek özellikli ati kart ile aynı performansı vermesini sağlıyor ki buda göz ardı edilemeyecek bir olay,kimse yanlış anlamasın ben bir ati sevdalisiyım ve su ana kadar hep ati kullandım ve sonradan nvidia aldım ve gerçekten hissettiriyor iyi olduğunu.sonradan bir daha kart aldım 2 ay oldu gtx460 okadar muhteşem ki anlatamam.crysis falan hepsini havada sallıyor.birde emin değilim ama ati kartların 3d olayı biraz sıkıntılı hatta çoğunda yok 6870 ve 6990 da var ki turkiyede onun 3d seti yok fakat nvidia nın ier kartında 3d var ve seti de 300 tl kesinlikle nvidia kardeşim güven bana pisman olmazsın birde özel seri alırsın fabrika cikisli o.c li bir kart off kimse sirtini yere getiremez ama dersen 1000 veririm karta git hd6990 al. ancak bilesin gtx580 ortalamada hd6990 ı geçiyor ama yinede 6990 çok sağlam bir kart.benden bu kadar başka sormak istediğin soru varsa söyle yardımcı olmaya calisirim.son olarak sana kart önerim msi gtx 460 hawk talon attack dir.en iyi fiyat performans kartı olmasının yanında dünyanın en iyi o.c. olan kartıdır...
hadi iyi günler :)
yaw arkadaş bu nasıl bir tavsiyedir anlamadım gitti sen benim mesajımı okumadın galiba birde demişsinki GTX580 HD6990 ı ortalamada geçiyormuş vallahamı ben niye bilmiyorum birde ortalama derken ne demek istiyorsun onu biraz daha net anlatmaya çalışırsan bizde anlamakta zorluk çekmeyiz 3d demişsin de peki kaç tane 3d destekli oyun var ve kaçımızın evinde 3d destekli monitör var bırakın bu işleri kardeşim bir önceki mesajımda ki physx testini izleyinde görün nasıl performans veriyor bişey daha demişsinki ben ati kullandım en son nvdıa kart aldım e bende bundan önceki kartım nvdıa kullanıyordum bende ati (amd) ye geçtim bende amd tavsiye ediyorum ne olacak şimdi burdan ekran kartı alacak arkadaşa sesleniyorum aç kardeşim test sitelerini oynayacağın oyunlardaki kartların performansına bak fps değerlerine bak ondan sonra kendi kararını kendin ver
işte böyle biri a biri b dedi mi arada kalıyorum. Ben nVIDIA sevdalısıyım ama sanki Hd6950 gtx560dan daha iyi gibi geliyor bana . Neyse bakalım bi de toplarken ordaki adama sorarım
6990 dedim yanlış oldu.zaten dünyanın en iyi tek cpu lu kartı gtx580 dı.git al 3d sistemi ne diyorsun burada.5 fsp fark ediyormuş ne oldu 5fsp düşük olunca oyun açılmıyor mu??abi bu 3d olayina böyle bakiyorsunuz ayrıca geçen kasımdan beri çıkan bütün oyunlarda 3d var.hem arkadaş yeni aldığı kartı gta 3 oynamak için almiyor dimi??adam gidip crysis oynayacak onunla.bende gtx460 var ve bende pyshx açık ve 5 fsp kayıp olsada hiç takılma olmuyor ki arkadaş gtx560 alacagim diyor sen bana gelmiş suna bak buna bak diyorsun.sen gerçek söyle hiç 3d oyun oynadın mi?oynadıysan öyle iki cümlede geçiştirmez din.diyeceksin pahalı monitörler 2 aya kalmaz bir çok marka çıkardığın da makul bir fiyata alırsın.
kartı alacak kardeş sakın ati alma.bu dünyada parayı veren düdüğü çalar.ve nvidia da bütün oyunlara sponsorluk yapıyor.buda nvidia sı olan adam düdüğü çalar demek oluyor.
ayrıca 2 tane gtx 460 bile hd5970 i geçiyor ki ikiside aynı nesil kart.ve gtx460 ın tek cpu lu hd5970 ın iki cpu lu olduğunu düşünürsek gayet adil bir dövüş ve hd5970 ın geçen sene dünyanın en iyi ekran kartı olduğunu herkes bilir ki bu bahsettiğim ekran kartı 4 gb bellekli son safada o.c len mış bir kart.bu ne demek mi olyor nvidia her zaman geçecek ve bunu senin gibi ati taraflı binlerce insan da değiştiremez al buda linki:
www.pclabs.com.tr/2010/08/02/buyuk-savasin-galibi-gtx-460-oc-sli/
sonuna kadar oku hadi iyi forumlar...
okudum okudum ama sen benim yazdıklarımı okumuyorsun galiba bırak şu 3d yi arkadaşda 3d moınitör mü var sanki bak bu ndediklerimin sonuna kadar arkasındayım şu formda anket yap bakalım kaç tane kişi 3d monitör kullanıyor ayrıca o 5 fps değeride 2 inci bir kartla beraber ancak veriyor ör:gtx460 yanına 8800gt gibi bu hem alacağın ekran kartının masrafları artacak hemde harcadığı güç artacak peki bişey sorucam nvdıa oyunların sponsoru demişsin demekki böyle şeylere ihtiyaç duyuyorlar amd ihtiyaç duymuyor adamlar demekki kartlarını zaten satıyor arkadaşın çok parası olsa amenna gitsin alsın 2 tane nvdıa ekran kartı güle güle kullansın ama tekrar söylüyorum GTX560 alacağına HD6950 al daha iyi ayrıca sen nerden biliyorsun 2 aya kalmaz 3d monitörler ucuzlayacak bu bir söyleti veya bazı firmalar açıkmalarıdır FROVER HD6950 süper kart ben denemek amaçlı o.c yaptım çekirdek hızını 1 ghz yaptım tam yükte kart aldığı sıcaklık değeride 55 derece
birincisi kardeş nvidia çok satıyor ki sponsorluk yapabilecek parayı kazanıyor.neyse mühim değil eğer bios modu ile 6970 oluyorsa tercih olarak onu seçmelisiniz.ben bunu bilmiyordum bunun dışında bu bios modu ne oluyor.
birde videolar i gizleyemiyorum mobile den girdiğim için..
bios yapmam ben. Ayrıca çoğu oyunun açılışında nVIDIA sesini duymak beni nVIDIA almaya itiyor. Tabiki ben bu kartla crysis2 yi bile full detay oynamayı hedefleyerek alıyorum.
bıos yapmak zorunda değilsin HD6950 vede GTX560 kartlarının 2 siylede crysis fulhd çözünürlük ve en son ayarlarda açar ayrıca bende bıos yapmadım çünki kartımın garantisi 3 yıl ve kart ne o.c a nede başka birşeye şuan için gerek duymuyor.Performansı yetiyor
mod yapmayacaksan 2 gb lık modeline fazladan para vermene hiç gerek yok, bu bir.
geriye kalıyor 6950 1 gb ve gtx 560... ikisi de f/p açısından denk kartlar ndvia istiyorsan phsysx istiyorsan cuda istiyorsan verdiğim linkteki kartı alırsın. istemiyorsan 6950 1 gb ile mutlu mesut hayatına devam edersin... olay bundan ibaret fazla abartmaya gerek yok.
mod yapmayacaksan 2 gb lık modeline fazladan para vermene hiç gerek yok, bu bir.haklısın katılıyorum mod yapılmayacaksa HD6950 1 gb da fazlasıyla yeterlidir
geriye kalıyor 6950 1 gb ve gtx 560... ikisi de f/p açısından denk kartlar ndvia istiyorsan phsysx istiyorsan cuda istiyorsan verdiğim linkteki kartı alırsın. istemiyorsan 6950 1 gb ile mutlu mesut hayatına devam edersin... olay bundan ibaret fazla abartmaya gerek yok.
Ben AMD Firmasının yerinde olsam donanimhaber.com a dava açardım açmasamda bile kibarca uyarırdım.Nedenmi resmen Amd de nin çoğu kartını yerden yere vurmuş.Piskiyatris açık ken patlama yaşanıyor kapalıyken ibreler düşüyor.Ekran kartınızda plogon ve parçacık artarsa fps düşermi yoksa yükselirmi.Şimdi bir iki kek diyecekki onları psx motoru işliyor oyüzden fps yükseklir.Tam tersine bence düşer psx değil kralı gelsin parçacık arttımı işlemciye yük biner.Ha işlemci yükünüde alıyorsa ben bilemem.Ben olsam 2gb lık Amd yi alırdım.Ama sen dersen ben görüntücüyüm Nvidia yı al.
İnsanları anlamak zor neden Nvidia destekli oyunlarda nvidia nın önde oldugunu gösterirler anlamam adam zaten sponsor.İş odur nvidia destegi amd destegi olmayan oyunlarda test yapmak.
6950 all oyun performansında gtx560 geride bırakır
hala 6950 2gb daha iyi onu al diyen arkadaşlar var böyle forumlarda :S madem bu kadar ilgisizsiniz neden bu forumda takılıyorsunuz ki? tabi 6950 daha iyi bios mod ile 6970 oluyor arkadaş yapmam diyor sorun değil gene de iyi. gtx560 physx desteği sunuyor ama performanstan da götürüyor. bi kaç sefer oynadıktan sonra o özelliği kapatıp daha akıcı oynamayı seçiceksindir ilerde. o yüzden bu tip özelliklere para vermek saçma. daha ucuz olsun diyosan o ayrı. 6870 veya 560 düşünebilirsin ucuz istiyorsan. ben de 6870 var daha kastığını görmedim. 6950 fazlasıyla yeter sana 3 4 yıl da rahat götürür. ama para senin senin bilceğin iş.
- 1
- 2