hdd acayıp sesler geıyor yardımmmmm?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ahtapot65
07-01-2006, 20:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

arkadslar benım hardıskım ıcınden acayıp seler gelıyor bır program felan actogımda ör//  winap actım aynı andada medya player actım acılırken medya gı gı gı dıe sesler gelıyor..manyadı bu pc uyardım hdd markası:::maxtor 80 sata

mc60
08-01-2006, 20:52   |  #2  
Taze Üye
4 mesaj

kardeş bildigim kadarı ile hdd ne kadar sesli çalışıyor o kadar sonu yakın. bence bilgilerini  yedeklemeye başlasan iyi olur

theironman
09-01-2006, 22:51   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

aklıma benim başıma gelen bir olay geldi, inşallah ondan değildir. Harddiskim ötüyor dedin de bu ötme nasıl? Misketi yere kısa mesden bıraktığın gibi bir ses mi geliyor? Eğer öyleyse ekranında da donmalar oluyordur. Bu durumda yapacak bir şey yok, hdd nin işi bitmiş demektir, benim 10 gb lik quantum hdd emde olmuştu. Ama ses başka türlüyse durum daha farklı olabilir, hdd ni çok sıcak tutmaman gerektiğini biliyorsun değil mi?

onnorgs
26-01-2006, 01:09   |  #4  
Yeni Üye
24 mesaj

Sistemin aşırı zorlanması tahmin edebileceğin gibi hard diskin son sürat çalışmasına neden olur.Bu noktada hdd den garip sesler gelebilir.Ancak bunlar çok sık oluyorsa yukarıdaki arkadaşında dediği gibi bilgilerini yedeklemelisin.Ayrıca elvis'in dediği misket düşmesine benzeyen sesler (ki bunlar kısa aralıklı donmalarla sonuçlanır) hard diskinde bad sector olabileceği anlamına gelir.
Ancak şöyle bir örnek vereyim; bende 7 yıllık samsung hdd var ve son 3-4 yıldır her aşırı zorlamada garip sesler çıkartıyor.Ama 4 yıldırda çalışıyor.Bunuda hesaba katarak fazla önemli bi durum olmadığı görüşündeyim...

darkstar
27-01-2006, 00:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

hddyi az birlestiriyosan bu sorunla karsilasman normal cunku okuyucu ordan oraya ordan oraya ziplayinca bu tur seslerin gelmesi cok normal.... sesi tamamen kesmez ama biraz azaltir