Arkadaşlar 500 GB WD caviar black HDD nin içindeki verileri sildim. Disk birleştirme yaptım .HDDnin daha hızlı çalışması için Format ekranındaki HDDyi seçip ''format'' seçeneğiyle tekrar sileyim mi ? yoksa yaptıklarım yeter mi?
bir de Bilgisayarın daha hızlı açılmasında HDD'nin önemi var mı?
HDD biçimlendirme sorusu?
Aslında fazla bile yapmışsınız,Hdd format atmak belki dosya açım sürelerini yada veri alışveriş hızını artırabilir.
Ancak bazılarının düşündüğü gibi Hdd ye bakım oyuna yada programlara vs. fayda sağlamaz belki windowsun açılışı veri alışverişi ve dosya açım süreçlerinde bir kısalmaya sebep olacaktır.Ancak şunuda belirteyim ki sizin diski biçimlendirmeniz yada birleştirmeniz gözle görülür hiçbirşey sağlamayacaktır.Ancak 5400 rpm olan Hdd 'yi 7200 'e çıkarırsanız belki bir artış olacaktır onun dışındaki faliyetlerde gözle görülür fark beklemeyin.
PEki Windows kurmadan önce HDDyi hızlandırmak için yapabileceğim birşey var mı?
Birde 500 gb WD caviar black ve Samsung 1 tb Spinpoint HDDlerim var sistemi 500gb olana kurmam mı mantıklı yoksa diğerine mi?
http://img143.imageshack.us/i/adszaxv.png/
bunlar HDtube değerleri .
500 gb olan için normal mi?
Bunda herkesin fikri degisir mesela ben 350 gb harddiskimde sistem dosyalari icin 20 gb alan ayrp butun oyunlari ve programlari sisteme yuk olmamasi icin D surucusndeki farkli bi dosyaya kurarim ama 500 gb harddiskte ve 1 tb harddisten hangisine kurarsan kur hic bi fark olmaz hatta sistemn hizlanmasinda harddiskin buyuk bi onemide yok bnce diger donanimlarini dusun vede googledan xp(hangi isletim sistemini kullaniyosan) hizlandirma yollari diye aratirsan sistem kayit defterinden(regedit) pc yi gozle gorulur performns artisi saglicak ince ayarlar mevcut onlarada yonelebilirsin
Çok format atm HDD di yalama olur:D
Şaka maka gerek yok disk birleştime yaptıysan.