Geçende donanım haberde bir konu açmış birisi.. Diyor ki benim bilgisayarım çok yavaş, bunun için arkadaşımdan yardım istedim o da bana dedi ki internetten işlemci indireceksin dedi. Bende internetten araştırıyorum şimdi hangi işlemciyi indireceğimi bilmiyorum diyor. Alttan da yorum geliyor. Bir de üstüne GTX680 indir jet gibi olur diye dalga geçiyorlar çocuklailerde öğrenirler
HDD'de anormal davranışlar..
Geçende donanım haberde bir konu açmış birisi.. Diyor ki benim bilgisayarım çok yavaş, bunun için arkadaşımdan yardım istedim o da bana dedi ki internetten işlemci indireceksin dedi. Bende internetten araştırıyorum şimdi hangi işlemciyi indireceğimi bilmiyorum diyor. Alttan da yorum geliyor. Bir de üstüne GTX680 indir jet gibi olur diye dalga geçiyorlar çocuklad.h de çok üye var baya kalabalık orası demekki konuya hep fırlamalar denk gelmiş
O zaman bende bir tane SSD indireyim, pc ateşlesin kendini :)
Yamyam abimin önerilerini yapmadan önce HDD'nin hali bu idi..
[/url]
YAMYAM abimin önerileri yaptıktan sonra HDD'nin durumu...
[url=http://bit.ly/c25MCx]
MR_YAMYAM abim sana ne kadar teşekkür etsem azdır
Allah ne muradın varsa versin ne diym başka burdan anca elimden bu kadar gelir..
Daha yeni bitirdim işlemleri sadece güncellemelerle virüs programı kurdum
Sonuçmu sonucu görünce ağzım açık kaldı
Abim sonuç burda kimse eline su dökemez bu bilgisayar konusunda...
sistemi tamamen oturttum şuan HDD anca adam oldu dolu görünüyordu ama içi boştu oda düzeldi sayende 2 sorundanda kurtuldum...
[/url]
üzerlerini çizdiğim diskler aynı disk windows'a 126 gb bıraktım 100 bırakacaktımda tutturamadım rakamları 126 oldu fazla değil dimi ?
Diğer bölümede vmware image'larını koyacağım...
Abim sana bu şarkıyı hediye ediyorum elden bu kadar geliyor lise yıllarında çok dinledik bu şarkıyı
[url=http://www.youtube.com/watch?v=TXGdEvRn-Tc]http://www.youtube.com/watch?v=TXGdEvRn-Tc
Dediklerini hep yaptım varsa önerilerin beklerim oyun kurmadım büyük uygulamalar falan..
5 gün sonra bi test daha yapacağım HDD'YE
Beni gandıramazsın adamım.
Bazı şeyleri özellikle defrag konusunda söylemiş olduğum şeyleri yapmamış görünüyorsun. Bir de format atmadan önce 15 GB mı ayırdın yoksa direk 100GB mı ayırdın... )))
Yine de gereksiz bazı şeylerin de kurulu olduğunu görüyorum. Win7 için en fazla 20GB kurulum hacmi gerekirken senin sistemde nerdeyse 30GB yer kaplamış.
HDD hesabı gayet kolaydır.
1GB =1024MB yazacaan.
10GB=10240MB yazacaan
20GB=20480MB yazacaan
50GB= 51200MB yazacaan.
100GB=102400MB yazacaan.
Yine de hemen defrag işine girmeni tavsiye ederim.
Dikkat edersen erişim zamanı (access time) oldukça düşmüş. Disk yıldızları kaybolmuş ve kafa sesi gitmiş görünüyor. Gayet iyi sonuçlar.
Beni gandıramazsın adamım.15 gb ayırdım sonra dediklerini yapıp 126 gb ayırdım abim
Bazı şeyleri özellikle defrag konusunda söylemiş olduğum şeyleri yapmamış görünüyorsun. Bir de format atmadan önce 15 GB mı ayırdın yoksa direk 100GB mı ayırdın... )))
Yine de gereksiz bazı şeylerin de kurulu olduğunu görüyorum. Win7 için en fazla 20GB kurulum hacmi gerekirken senin sistemde nerdeyse 30GB yer kaplamış.
HDD hesabı gayet kolaydır.
1GB =1024MB yazacaan.
10GB=10240MB yazacaan
20GB=20480MB yazacaan
50GB= 51200MB yazacaan.
100GB=102400MB yazacaan.
Yine de hemen defrag işine girmeni tavsiye ederim.
Dikkat edersen erişim zamanı (access time) oldukça düşmüş. Disk yıldızları kaybolmuş ve kafa sesi gitmiş görünüyor. Gayet iyi sonuçlar.
Defrag etmedim daha bak bu doğru gereksiz program kurmadım abim ses kartının tv kartının yazıcının drıverları yükledim işte
Dur defrag edeyim gelecem
Benim Diskler 2 ye bölünmüş durumda şu an. C de sadece xp yüklü. C ye hiç program yüklemiyorum. Yükleyeceğim programların hepsinin konumunu değiştirip D ye yönlendiriyorum. :)
MR_YAMYAM abim öncelikle hdd taş gibi oldu
Büyük adamsın
Vista dwd si ile diski ufalttım 100 gb yaptım format atmadan
Dahada performanslı çalışıyor disk 10 gb lık oyunu 1 dakika dolmadan 1 tb'lık diskten kesip yapıştırdım denemek için bu işlemlerden sonra disk te gözle görülür hızlanma oldu
Ama Access time yine düşük çıktı bunu nasıl düzeltiriz ?
Defrag ettim önerin varsa bekliyorum
Resimde görüldüğü üzere büyük adamsın ne diym
Ya birde bu access time nedir ne işe yarar önemli bişeymi
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]
MR_YAMYAM abim öncelikle hdd taş gibi oldu
Büyük adamsın
Dahada performanslı çalışıyor disk 13 gb lık oyunu 1 dakika gibi bir sürede taşıdı 1 tb'lık diskten kesip yapıştırdım denemek için bu işlemlerden sonra disk te gözle görülür hızlanma oldu
Ahada disk bana lazım uygulamaları kurdum hep baya doldurdular
Oyun kurmadım...
Daha kurulacak bişey kalmadı zaten
MR_YAMYAM abim öncelikle hdd taş gibi olduCahal civelek adam.
Büyük adamsın
Dahada performanslı çalışıyor disk 13 gb lık oyunu 1 dakika gibi bir sürede taşıdı 1 tb'lık diskten kesip yapıştırdım denemek için bu işlemlerden sonra disk te gözle görülür hızlanma oldu
Access time ne kadar küçük olursa o kadar iyidir. Bu erişim süresi demektir ve harddiskin bir izden diğer bir ize ne kadar sürede eriştiğini gösterir. Ya da ön bellekten okunan bir bilgiyi ne kadar gecikmeyle diskin izlerine atmaya başladığının bir göstergesidir. Ne kadar küçük olursa o kadar iyidir.
Dikkat edersen defrag sonucunda mavi çizgilerin toplandığını ve aşağı doğru düşmelerin oldukça azaldığını görüyoruz. Eğer windows u kurduktan hemen sonra defrag işlemi yapmış olsaydın ve yönergelerimde belirttiğim gibi her program kurulumundan önce ve sonra defrag etmiş olsaydın bu mavi çizgiler daha düzgün çıkacaktı.
Şu anda bile ortalama 100MB/sn hızın var. oldukça iyi bir değer.
Tek dikkat etmen gereken şey bir programı kurmadan önce defrag etmen ve kurduktan sonra da defrag etmen gereklidir. Program kurmasan da bu defrag işlemini ayda bir kere yapmanı öneririm.
Ayrıca haftada bir bir antibiyotik.. pardon haftada bir ccleaner işlemi yapmalısın.
Ahada disk bana lazım uygulamaları kurdum hep baya doldurdularBi kerem ben sistem diskinde gerekli gereksiz bir sürü dosya ya da program görüyorum.
Oyun kurmadım...
Daha kurulacak bişey kalmadı zaten
Bana göre Win7 ya da vista sistem diski takribi 20GB yer kaplaması lazım. Hadi 10 GB ta program atmış olsan en son 30 GB a kurtarır. Seninkisi çok pahalı.nerdeyse 40GB yer kaplamış.
Olası nedenler.
Tek bir internet explorer yetmiyormu ki sen 4 tane kurdun.
En nefret-i hicazkar makamında olan win-amp ı da kurmuşsun. Bana göre iyisinden bir adet media oynatıcı yeterlidir.
Win7 kurulumundan hemen sonra sürücüleri kurarken aynı zamanda printer ve başka programlar kurman da hata. Sistem kurulumdan hemen sonra sadece güvenlik yazılımları kurulmalıydı ve defrag edildikten sonra da taranmalıydı. Ancak sistem tam anlamıyla oturduktan sonra diğer donanımlar ve programlar kurulmalıydı.
Yine de bu harddisk sana bu kadar tahammül edip te bu sonuçlara ulaşabildiyse çok iyi bir harddiskmiş demekki. Bu kadar program yükü altında bile verileri gayet iyi.
Bi kerem ben sistem diskinde gerekli gereksiz bir sürü dosya ya da program görüyorum.Abim winamp'ı kurmamdaki neden programın lisansını aldım dfx ile beraber tarayıcıları kurmamdaki neden hepsi ile ayrı bir işimi yapıyorum disk gerçekten sağlam dediğin gibi saol abim önerilerin için diskin sağlam olduğuuna sevindim yardımların için çok teşekkür ederim abim dediğin gibi bundan sonra defrag yapacağım sürekli
Bana göre Win7 ya da vista sistem diski takribi 20GB yer kaplaması lazım. Hadi 10 GB ta program atmış olsan en son 30 GB a kurtarır. Seninkisi çok pahalı.nerdeyse 40GB yer kaplamış.
Olası nedenler.
Tek bir internet explorer yetmiyormu ki sen 4 tane kurdun.
En nefret-i hicazkar makamında olan win-amp ı da kurmuşsun. Bana göre iyisinden bir adet media oynatıcı yeterlidir.
Win7 kurulumundan hemen sonra sürücüleri kurarken aynı zamanda printer ve başka programlar kurman da hata. Sistem kurulumdan hemen sonra sadece güvenlik yazılımları kurulmalıydı ve defrag edildikten sonra da taranmalıydı. Ancak sistem tam anlamıyla oturduktan sonra diğer donanımlar ve programlar kurulmalıydı.
Yine de bu harddisk sana bu kadar tahammül edip te bu sonuçlara ulaşabildiyse çok iyi bir harddiskmiş demekki. Bu kadar program yükü altında bile verileri gayet iyi.
Abim birde bu CHKDSK açılırken bu işlemi yap diyor hayır desemde sürekli yap diyor yaptım kurtuldumda bu neye göre diski ele alır merak ettim ?
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim abim...
Bu foruma üye olmakla en iyi şeyi yapmışım senin gibi bilgi hazinesi geniş olan bir insan'la tanışmışım
Baştacısın
Resimler bunlar abim...
[/URL]
[URL=http://www.yukle.tc]
Kurulum ve format esnasında bazı şeyleri atlamışsındır. Bu yüzden check disk çalıştırılıyor otomatikman.
Aslında bende de bi hata var kuruluma başlamadan önce ilk formattan hemen sonra bios sıfırlanması gerekliydi. Yazmayı unutmuşum.
Eğer bundan sonra direk açılıyorsa elleme böylece kullan.
Yamyam abi benim hdd de hastalandı herhal.Tir tir titriyor bu sıcakta.
Şaka bi yana 2 gün önce format attım.Hdd sesleri iyice arttı.Bi bakarsan sevinirim abi
Test ler.Bide kesko hdd sinin başına gelenler benim hdd içinde geçerli galiba.Çözüm varmı
Yamyam abi benim hdd de hastalandı herhal.Tir tir titriyor bu sıcakta.Sarı noktaların bu şekilde olması harddiskin üşüdüğüne ve titremesine delalettir.
Şaka bi yana 2 gün önce format attım.Hdd sesleri iyice arttı.Bi bakarsan sevinirim abi
Test ler.Bide kesko hdd sinin başına gelenler benim hdd içinde geçerli galiba.Çözüm varmı
Mavi çizgi ise iyi defrag yapılmamasından kaynaklanmaktadır.
Çözüm için Kesko ya önerdiğim şeyleri harfiyen ve sırasıyla yap. Yanlız ilk formattan hemen sonra bilgisayarı kapat ve bios sıfırlaması yap (Pil meselesi).
Sarı noktaların bu şekilde olması harddiskin üşüdüğüne ve titremesine delalettir.Tamam ben bunu bi ara halledeyim.
Mavi çizgi ise iyi defrag yapılmamasından kaynaklanmaktadır.
Çözüm için Kesko ya önerdiğim şeyleri harfiyen ve sırasıyla yap. Yanlız ilk formattan hemen sonra bilgisayarı kapat ve bios sıfırlaması yap (Pil meselesi).
Bi de ;
40 C zararlı olabilir hdd için öne bi fan takacağım yakın bi zamanda.
Herşey için teşekkürler yamyam abim :)
Yamyam abi, biraz önce bende test yaptım.. Bilgisayara daha 3-4 gün önce format atmıştım.. Bir noktada mavi çizgi baya aşağı indi.. Niye öyle oldu?
Yamyam abi, biraz önce bende test yaptım.. Bilgisayara daha 3-4 gün önce format atmıştım.. Bir noktada mavi çizgi baya aşağı indi.. Niye öyle oldu?Mavi çizginin aşağıya inmesi bir programı kurarken defrag etmemenden kaynaklanır. Aşağı doğru inen kısım boş blok olarak tanımlanır.
Daha önemlisi sarı noktalardır. Bu noktaların dağınık olmaması ve bir grup halinde sıralı olması iyidir.
Kurulum ve format esnasında bazı şeyleri atlamışsındır. Bu yüzden check disk çalıştırılıyor otomatikman.Tamam abim daha sormuyor zaten bir defa yaptı daha yapmadı şuan hdd nin çalışması güzel ilk günkü gibi çalışıyor...
Aslında bende de bi hata var kuruluma başlamadan önce ilk formattan hemen sonra bios sıfırlanması gerekliydi. Yazmayı unutmuşum.
Eğer bundan sonra direk açılıyorsa elleme böylece kullan.
Eline koluna bilgilerine sağlık abim..
Recuva ile sürücüyü silinen dosyalara karşı tarat.
Şimdi madem bu defrag olayını ayda bir defa yapmamız gerekiyorsa, ben ayda 5 tane program yüklersem hem yüklemeden önce hem yükledikten sonra defrag yapmam gerekecek.. O zaman 1 ayda 10 defa defrag yapmış olurum. Bunun bir zararı varmıdır?
Şimdi madem bu defrag olayını ayda bir defa yapmamız gerekiyorsa, ben ayda 5 tane program yüklersem hem yüklemeden önce hem yükledikten sonra defrag yapmam gerekecek.. O zaman 1 ayda 10 defa defrag yapmış olurum. Bunun bir zararı varmıdır?Çok sık değil ama düzenli yapmak daha mantıklı gibi.
2 haftada bir yapmak daha doğru olur.
Şimdi madem bu defrag olayını ayda bir defa yapmamız gerekiyorsa, ben ayda 5 tane program yüklersem hem yüklemeden önce hem yükledikten sonra defrag yapmam gerekecek.. O zaman 1 ayda 10 defa defrag yapmış olurum. Bunun bir zararı varmıdır?Program yüklemeden önce ve yükledikten sonra defrag yapılması gereklidir. Bunun dışında herhangi bir program yüklenmiyorsa güncellemelerden kaynaklanan veri birikimlerinden dolayı ayda bir kez yapılması uygun olacaktır.
Elbette ki defrag yapılmadan önce sistem temizliği şarttır.