mrb arkadaşlar... 160 gb samsung hdd kullanıyorum.. C si 60 gb, D si 90 gb... ama hdd den herhangi bi zorlama olmadan sürekli sesler geliyor... yeni bir hdd alıp formatla uğraşmadan eski hdd yi yenisine olduğu gibi kopyalamak istiyorum... yanlız şu anki kullandığın hdd ide girişli ve yeni alacağım sata girişli olacak... eski hdd yi yeni alacağım hdd ye olduğu gibi kopyalama imkanım var mı...
hdd den hdd ye sistem kopyalama
Evet var.
a.) Özellikle buiş için yazılmış birçok yazılım var.
Link size ayrıntılı bilgi verecektir.
b.) Ben g host 11 ve daha üst sürüm boot cd yazılımını tavsiye ederim. Yazılımla tek tıklamayla komple partition imajını alabilir ve bu imajı başka bir HDD ye ait istediğiniz boyutta partitiona yükleyebilirsiniz. Bu işlemi g host ile defalarca yaptım, sorun yaşayacağınızı zannetmem. Öncelikle yeni HDD yi takıp istediğiniz boyutta en az partition oluşturun. G host ayazılımını sisteminize kurun c ve d diskinizin yedeğini diğer HDD deki 3. (sistem yüklemeyeceğiniz partitiona backup my computer seçeneği ile alın. Eski HDD yi çıkartıp sistemi g host boot cd ile açıp recovery my computer seçeneğinden yedeği yeni HDD nizdeki bölümlere tek tek yükleyin yükleme seçeneğinde restore mbr yi seçmeyi unutmayın. Yükleme işlemi bitince cd yi çıkartıp sistemi yeniden başlatın. Es kaza sistem açılmaz ise yüklü işletim sistemi xp ise xp cd ile sistemi açıp kurtama konsoluna geçiç boocfg/ rebuild , e , xp pro , fasdetect , exit komutlarını sırasıyla verin.Sisteminiz vista ise vista dvd ile sistemi başlatıp bilgisayarımı onar seçeneğinden başlangıç onarmayı seçin. İşlemler sorunsuz bitmiş olacaktır. Artık tek yapmanız gereken sisteme eski hdd yide takıp formatamak.
benim başka bir sorum olacak dizüstümün üstünde vista yüklü geldi bende win7 yükleyim derken bilgisyarın üzerinde bulunan recovery bölümüde uçtu. böyle olunca garantiside gidiyormuş diye duydum.Ve lisanslı vistamda uçtu tabiki. Benim sorum şu aynı makinadan bulup onun hardiskini komple ghostla imajını kendi makinama atsam tekrar recovery bölümüde gelirmi. Birde diskin bütün bilgilarini satın alma tarihinden tutunda ilk kurulum tarihine kadar hepsini aktarırmı ghost. Çünkü servis bu bilgilere bakıyormuş.
benim başka bir sorum olacak dizüstümün üstünde vista yüklü geldi bende win7 yükleyim derken bilgisyarın üzerinde bulunan recovery bölümüde uçtu. böyle olunca garantiside gidiyormuş diye duydum.Ve lisanslı vistamda uçtu tabiki. Benim sorum şu aynı makinadan bulup onun hardiskini komple ghostla imajını kendi makinama atsam tekrar recovery bölümüde gelirmi. Birde diskin bütün bilgilarini satın alma tarihinden tutunda ilk kurulum tarihine kadar hepsini aktarırmı ghost. Çünkü servis bu bilgilere bakıyormuş.1. si recovery bölümü gelir ancak işletim sistem i legal olmaz. Her işletim sisteminin seriali ayrıdır ve siz kopyaladığınız sistemin serialini kullanmış olursunuz. Bu durumdada gerekli durumlarda orjinallik denetlemesinden geçemezsiniz. Ancak şöyle bir durum vaki aynı bilgisayardan bulup kopyalama işkemini yaptınız sonrasında bilgisayarınız özelliklerine girip etkinleştirme seçeneğinden seriali bilgisayarınızın kasasında yapışılı olanla değpiştirip etkinleştirirsiniz ve bunu her recovery işleminden sonra nete bağlanmadan önce yapmalısnız.2. si kim diyor işlem sistemi giderse garantide gider diye, onlar hikaye. İsterseniz bilgisayarınızın servisinden recovery dvd setini ücret karşılığında satın bile alabilirsiniz. İşletim sisteminin dnanım garantisiyle alakası yoktur.
3. sü recovery bölümü işletim sistemini kopyalar donanım bilgilerini değil. Her bilgisayar donanımının kendine özgü bir kimliği vardır. Hatta pc üreticileri bunları ayrıca adeslerler. İşletim sistemi üzerinde ne yaparsanız yapın bu bilgileri değiştiremezsiniz. Yani recovery bölümünü kopyalamak bu bilgilerinde kopyalanmasını sağlamaz. Servis işletim sistemine bakmaz garanti kapsamı için biosa ve/veya donanım kimliklerine bakar.