merhabalar ben acer aspire 5520g laptop kullanıyorum. laptopumda klavyede ve toucpadd de donmalar ve bilgisayarın yazdıklarımı geç algılamasından dolayı bilgisayarımı servise götürdüm ve iki kez hdd degişti. ama şu an hdd den sesi kulagı bayagı rahatsız edecek şekilde bi cızıldı hışıltı geliyor hdd de tık tık diye bir gelirse hdd nin bozuk olabilecegini biliyorum ama bendeki farklı hışıltı cızıldı şeklinde bir yere sürter gibi ve hdd sadece calıstıgı zaman bu işlem yaparken bu sesi cıkarıyor lütfen yardımm
hdd den hışıltılı ses geliyorr
Disk birleştirmesi dizin oluşturma gibi hizmetler HDD nin sürekli aktif olarak çalışmasına sebeb olabilmektedir. Partitionları sağ tıklayıp dizin oluşturmayı devre dışı bırakın ve disk birleştirmeyi elle yapın. Sorun devam ederse servisle görüşebilirsiniz.
hdd den normaldede sığ bir ses gelir hatta tarama filan yaparken dahada artar sen bi işlem yapmadığın zaman veya tüm işlemlerin kapalı olduğuna emin olduğun zaman tekrardinle ohala geliyorsa üretici vaya aldığın firma ile bi görüş
hocam disk birleştirme ok fakat partation derken fazla bilgi sahibi degilim bu konularda biraz daha açıklayıcı olursa sevinirim tekrar teşekkürler
harddiskin bölümlerinden bahsetmek istedi. hdd'i c,d gibi birden fazla bölümlere ayırdıysan her bölüm için dizin oluşturmayı devre dışı bırakacaksın.
tamam sürücüleri (c-d) sağ tıkladıgımda dizin oluşturma seçenegi yok