HDD den Yükek Gürültü Geliyor ACİL .

ghosty
06-01-2010, 02:28   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
57 mesaj

maxtor 320gb harddisk
dual core 2.8 işlemci

Merhaba

pc me yeni cooler master 390 w psu ve zotac 9600gt taktırdım ve o gün işlemci termal macunu nunu da değiştirttim ve yeni psu nun kabloları bi hayli küçük olan kasamı baya sıkıştırtı ama kablolar topladım neyse sorunuma geliyim

sorunum o günden sonra kasada firefoxu açarken veya msn yi açar kaparken oyundan çıkarken yüksek ve rahatsız edici bir ses geliyor şöyle diyim gır gır gıgıgıggırrr aynen böyle bir ses hatta artık googlede aradığım bağlantıya tıkladığımdada çok hafif bi dır bile ediyo önceden bunlar yoktu

+ hdd ile anakarta bağlanan o geniş ince kablo yu tamirci çok bükmüştü yani biraz oynatsan yıprancak şekilde ama onuda düzelttim

sorun tam olarak nerede daha çözemedim ama öyle bir ses hdd den başka bişeden geleceğini sanmıyorum

ne yapmalıyım hdd yi iyi sıkıştırmalımıyım yoksa vidalarını bollatmalımıyım yardımlarınızı bekliyorum

cbilgen13
06-01-2010, 02:43   |  #2  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,441 mesaj

sesin HDD'den geldiğine emin olmalısın... bahsettiğin kablo HDD'nin power kablosu ise yıpranma dönemindeki kullanımından dolayı düşük yada yüksek elekrik sorunu nedeniyle HDD'de fiziksel bir soruna neden olmuş olabilir... ama bu sadece bir tahmin...

CPU'nun macununu değiştirdim yaşmışsın belkide İşlemci fanını düzgün oturtamadın ve bilgisayar oyundan çıkman yada ağır bir işlem yaptığında işlemcinin sıcaklığını düşürmek için işlemci fanının devrinin yükselmesine neden olur... fanı düzgün oturmadıysa gürültü yapar...

önce sesin kaynağından tam olarak emin olmalısın...

ghosty
06-01-2010, 03:02   |  #3  
OP Üye
57 mesaj

cevap için teşekkürler ilkte pc yi eve getirdiğimde cpu fanı tam takılmamıştı ve pc yi açtıktan 1 dk sonra fln aniden kendini kapattı tuttuğumda aşırı sıcaksı sonradan 1 saat uraşarak yerine taktım aradan 6 gün geçti cpu ısısı normal cpu fanından tutup kasayı kaldıracak şekilde salam şuanda ama o dediğim yüksek duyulan gır gıgıggıııırrrrr gibi ses bir fan sesi deil cpu nun öyle ses çıkarırmı bilmiyorum

cbilgen13
06-01-2010, 03:12   |  #4  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj
Alıntı: ghosty  
cevap için teşekkürler ilkte pc yi eve getirdiğimde cpu fanı tam takılmamıştı ve pc yi açtıktan 1 dk sonra fln aniden kendini kapattı tuttuğumda aşırı sıcaksı sonradan 1 saat uraşarak yerine taktım aradan 6 gün geçti cpu ısısı normal cpu fanından tutup kasayı kaldıracak şekilde salam şuanda ama o dediğim yüksek duyulan gır gıgıggıııırrrrr gibi ses bir fan sesi deil cpu nun öyle ses çıkarırmı

kasa içinde ses yapabilecek hareketli donanımlar CPU fanı, HDD, ekran kartı fanı, Power Supply fanı bunların dışında bahsettiğin gürültüyü çıkaracak başka bişey olacağını sanmıyorum.. olabilecek bir de DVD yada Cd sürücü içinde cd falan parçalandıysa o takılmış olabilir.. :D dediğim gibi kasayı aç sesin kaynağını tam olarak tespit et... HDD'den geldiğine eminsen disk fiziksel bir hasar görmüştür ve bu tür sorunlar için yapacak çok fazla şey yoktur... 

ghosty
06-01-2010, 03:59   |  #5  
OP Üye
57 mesaj

yani bir fanın çıkarabilceği tarzda bir ses deil oyun yüklerken veya pc aşırı kastığında çıkan ses bu

ECHELON_
06-01-2010, 04:05   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

aynı sorunu ve sesi bende duyabiliyorum hdd bozuldu sorununuz arkadaşında dediği gibi hdd güç soketinin içindeki küçük yuvarlak yuvaların kalitesiz kablolarda çok geniş olması nedeniyle hdd güç ünitesine takıldığında tam temas sağlamıyor bu nedenle de sürekli elektirik dalgalanabiliyor öncelikle hdd güç girişi tam oturmuş mu buna bir bakın

ghosty
06-01-2010, 17:42   |  #7  
OP Üye
57 mesaj

teşekkürler bi bakıcam başka öneri ve bilgisi olanlar varsa yazarlarsa sevinirim