arkadaşlar merhaba
bende Seagate 160gb IDE hdd var bu hdd'nin önünde bir fan var bu fan gereklimidir eyer bu fan olmassa hdd zarar görürmü
Teşekkürler
arkadaşlar merhaba
bende Seagate 160gb IDE hdd var bu hdd'nin önünde bir fan var bu fan gereklimidir eyer bu fan olmassa hdd zarar görürmü
Teşekkürler
Bir örnek vereceğim ve konu kendiliğinden kapanacak.Ekran kartının fanı var mı? Var. Peki fanı olmazsa ne olur ? Isınır ve iyi performans veremez.Umarım bu kadar yeter.
Ama her harddiskte yok.Örn: --Ben.
Eğer stok fanı varsa bırak kalsın.Gerçi ben de yok, pek bir eksikliğini hissetmiyorum ama neyse...Kasa içi soğutma sistemin yeterli değilse 60 dereceye bile fırlayabilir.Ki 60 derece bir harddisk için hiç iyi değil.
blackhawkmilan31Bir örnek vereceğim ve konu kendiliğinden kapanacak.Ekran kartının fanı var mı? Var. Peki fanı olmazsa ne olur ? Isınır ve iyi performans veremez.Umarım bu kadar yeter.kasamda 1 adet eksoz fanı vede yanda içiri üfleyen bir fan var.Ama her harddiskte yok.Örn: --Ben.
Eğer stok fanı varsa bırak kalsın.Gerçi ben de yok, pek bir eksikliğini hissetmiyorum ama neyse...Kasa içi soğutma sistemin yeterli değilse 60 dereceye bile fırlayabilir.Ki 60 derece bir harddisk için hiç iyi değil.
2 hafta önce hdd'yi fansız çalıstırdım vede sisteme virüs taraması tarama yaparken bi kaç oyun oynadım vede sıcaklığı en fazla 41 derece oldu daha sonra hddnin önünde fan varken denedim vede en fazla 31 derece oldu
Bırak kalsın, bir zararı yoksa...
Kasaya gerekirse fan takılır; içindeki havalandırma, yani hava dolaşımı sağlıklı mı, buna bakmak lazım. Eğer kasaiçi sıcaklık aşırı değerlerdeyse elbette sana artı bir fan önerebilirim; nitekim sıcaklık aşırı değerlerde olduğunda bundan en çok HDD etkilenecektir. Ayrıca birden fazla HDD kullanıyorsan, ya da optik sürücünle HDD'nin arasında mesafe yoksa mutlaka araya biraz boşluk bırak; birbirlerini ısıtmasınlar.
hepinize teşekkürler arkadaşlar
bende 2 tane hdd var ikisinde fan yok ama ikiside 54 55 degerlere ulaşıyor yakında yanarlar üşengeçlik işte bi ek fan takamadım kasaya
bencede o fanlar bırak kalsın