5-6 aydır bir sorun çıkmamıştı ama bugün bilgisayarda film izlerken biden film dondu HDDyi çıkardım tekrar taktım kısa aralıklarla bip sesi geliyor 1dk civası sonra hdd okundu vs... diyor ama yinede gözükmüyor ama aygıt yöneticisinde gözüküyor internetten biraz baktım ama benim sorunumu çözen olmadı, içinde çok önemli dosyalarım ve arşivlerim vardı görünür hale getirmenin bir yolu varmıdır? Şimdiden teşekkürler.
HDD görünmüyor
Böyle gözüküyor ama özellikleri kurcaladığımda RAWı görüyorum uyumlu vsde.Diski başlat dediğimde yanlış işlev hatası veriyor.
Başka bir bilgisayara takma imkanım yok.
sorunu ancak test ederek anlayabilirsin sorun ya hdd de ya anakartta başka bir pcde deneyip çalışırsa ilkönce sata veya ide bağlantı kablolarını kontrol et onlarda sorun yoksa anakartta problem olabilir. yazılım sorunu olsa şunu kur sorun hallolur dicem de sorunun donanımsal dediğim gibi yap.
Bilgisayarım hdd sağ tıkla özelliklerden disk denetleme yap belki faydası olur.
Başka bilgisayarda yarın deneyebilirim bu bilgisayarda yapılabilecekler nelerdir.
Böyle gözüküyor ama özellikleri kurcaladığımda RAWı görüyorum uyumlu vsde.Diski başlat dediğimde yanlış işlev hatası veriyor.Disk 1 yazan yere sağ tıklayıp başlat yazısı veya ne varsa tıklamayı dene. Eğer RAW olduğunu görüyorsan linux live cd den dosyalarını alıp diski linuxda biçimlendirmen lazım.
Özür dilerim bayramdan dolayı giremedim, ayrıca başka pcdede denedim aynı şekilde görünmüyor. ahmetbtmn istersen özelden teamwiver ıd şirfresini göndereyim.