HDD Kaynaklı hoparlörlerden gelen çıtırtılar

yyfd
26-05-2009, 12:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

henüz birkaç hafta önce yeni bir notebook aldım. Herşey yolunda fakat küçük bir problemim var;
Özellikle notebook'u ilk açtığım 5-10 dakika daha yoğun olmak üzere hoparlörlerden çıtırtılar geliyor. 5-10 dakika sonra çıtırtılar kesiliyor veya arada sırada hafif şekilde oluyor.
Hoparlörlerden gelen çıtırtılara dikkat ettim ve sebebinin hdd kaynaklı olduğunu anladım şöyleki; notebook ilk açıldığında hdd yoğun çalışıyor hdd ışığı devamlı yanıyor buda çıtırtıları yoğunlaştırıyor veya bir simgeye tıkladığımda hdd ışığı yandığında çıtırtılar geliyor.
Hdd çalıştığında hoparlörlerden gelen bu çıtırtıların sebebi ne olabilir? Çözüm olarak ne önerirsiniz?

İşletim Sistemi: windows vista home premium
Sistem Özellikleri:
intel core 2 duo p8700 2.53
4 gb ram
1 gb gforce 9600m gt
320 gb HDD

İnternet Tarayıcı: mozilla firefox 3.0.10, internet expolorer 8

Süleyman.
26-05-2009, 12:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bunun bir çözümü olmadığı gibi aslında problem de değil. Sabit diskinizden yazma/okuma sırasında gelen sesler bunlar. Sessiz ortamlarda ratahsız edici de olabilir ama biraz sesli bir ortamda, gündüzleri filan duymazsınız. Sanırım alışırsınız bu duruma. Bir de eski bilgisayarlardan gelen traktör gibi ses vardı. :) En azından oldukça iyi şimdi...

yyfd
26-05-2009, 17:40   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

öncelikle cevap için teşekürler.
Bende çok büyük bir problem olarak görmemiştim aslında, müzik dinlerken video izlerken seste hiç bir problem olmamasına rağmen HDD ışığıyla paralel olarak hoparlörlerden gelen çıtırtılar biraz garibime gitti.
Dediğin gibi alışıcaz artık :)