Arkadaşlar herkese selamlar. Sormak istediğim konu şu. Masa üstü bilgisayarımın sistem diski arızalanmak üzere. Bende yeni bir disk aldım. Yapmak istediğim ise şu anda kullandığım sistemin kopyasını yeni hdd ye kopyalamak ve yeni diski eskisinin yerine takıp hayatıma devam etmek. Herhangi bir format işiyle uğraşmak istemiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
hdd klonlama
Acronis i kullan,
http://www.acronis.eu/enterprise/download/
demo da işini görür.http://www.hardwaremania.com/for ... tanitma-117872.html
Biraz daha açayım konuyu. Norton ghost 15 kullanıyorum. Onunla (C) bölümünün kopyasını alıyorum ama söyle bir sorun var. Yeni diski pc ye takıyorum fakat ona (C) ve (D) harflerini veremiyorum. Böyle olduğu için de sistemin yedeğinin çalışmayacağını düşünüyorum. Yeni diskime C: ve ikinci bölümüne D: harflerini verip eski diskimin C: ve D: bölümlerini yenisine kopyalamak istiyorum. Ama nasıl olur biraz yardıma ihtiyacım var. Pc konusunda çok acemi değilim. Ona göre anlatabilirsiniz.
Sanırım yardımcı olabilecek kimse yok. Ben kendi işimi hallettim arkadaşlar. Foruma giriş çıkış sayısı önemli değil nitelik önemli. Chip forumları da çözüm bakımından gözlemlerime göre zayıf kalıyor... Adminlerin dikkatine.
Foruma giriş çıkış sayısı çok olduğunu kabul ediyorsun... Her foruma girenlerden her biri senin gibi bir soru sorsa kaç bin topic olur acaba ???
10 sayfa süren cevaplarda var 20 sayfa süren cevaplarda var sizin sorunuz cevaplanmadı diye siteyimi kapatalım ? Biri yazıncada bilmiyorsan yazma kardeşim diye tepki veriyorsunuz. Geçmiş konulara bakarsan anlarsın. Gereksiz polemik malzemesinde üzerinize yok. Giriş çıkış sayısı farketmiyor sende 2 senelik üyesin ama mesajın 100'ü bile geçememiş bu forumda 100.000 üye varsa en fazla 100-200 tanesi menfaat değil yardım için burdalar.
Sayın arkadaşlar benim mesaj sayım az olabilir sebebi de sizin gibi mesaj sayım artsın diye gereksiz yere sohbet amaçlı yazmıyorum (Atilla arkadaşın cevapları örnektir). Verdiğim cevaplardan da belli oluyor. Soruma cevap verebilecekseniz yardımcı olun yoksa hiç yazma zahmetine girmeyin.
Bu arada ben sorunumu hallettim. Halledemeyeceğim birşey değildi sadece zaman kazanmak için bilen birilerinden yardım istedim. Sorun paragonla çözüldü. Pc yi komple yeni diske yedekledim. Yedeklemeden önce format aşamasında partitionları oluşturdum windows disk yöneticisiyle ve harf atamadım. Sonrada yedekledim. Birde ilginç birşey başıma geldi pc de yedeklemek için kullandığım bir disk daha vardı onu çıkartmadan yeni kopyaladığım diski taktığımda windows açılmadı ntldr bulunamadı hatası verdi. Yedekleme diskini çıkardığımda sistem açılıyordu. Bu sorunun da bios tan kaynaklandığını buldum. Bios yedekleme diskini daha önce işleme aldığı için sistem ona (c) harfini atıyor böylece pc açılmıyor. Biostan sistem diskinin daha önce işleme alınması için gerekli ayarı yaptıktan sonra sorun kalmadı. Herkese iyi günler dilerim.
Mesaj geçmişime baktın mı da konuşuyorsun ? Kendimi sana ispat edecek halim yok, mesaj başına parada vermiyorlar, mesajıma göre itibarda etmiyorlar. Kim olsa dediklerimin aynısını diyecektir merak etme. Benim mesaj kasmak gibi bi amacımda yok adam gibi forumların hakettiği yerlerde kalmasından yanayım çok cevap almak istiyorsan frmtr'ye gidebilirsin, yok kısa öz olsun dersen buraya gel bi fikri olmayan zaten yazmaz bu kadar basit.
Bu arada sohbet amaçlı gereksiz yazmıyorum demişsin gerekli şeyleride yazmıyorsun zaten.
Profil yaşınıza hürmet edip daha fazla ileri gitmek istemiyorum. Sorununuzun çözüldüğüne sevindim.
Saygılarımla Kolay gelsin.