Şimdi buna benzer konular bu ve diğer forumlarda mevcut ama kesin ve tam bir cevap göremedim.Ayrıca benim sorunum biraz daha spesifik olduğu için burada sormayı uygun gördüm.
500 GB'lık Seagate HDD'm var ve bu HDD 2 partitiona ayrılmış durumda.Ancak ayrıca,Gigabyte marka anakartımın Xpress Recovery 2 özelliği için Windows kurulduktan sonra bir defaya mahsus anakartın CD'si ile bu HDD'ye Xpress Recovery 2 uygulaması da kuruldu.Xpress Recovery,kullanım kılavuzunda da yazdığı üzere sadece bir kez kuruluyor ve HDD'ye gömülüp hep orda duruyor.Daha sonrasında restore veya backup işlemleri POST aşamasından sonra gerçekleştirilebiliyor.
Daha sonrasında C ve D olarak ikiye böldüğüm HDD defalarca formatlandı,partitionlar silinip tekrar yapıldı ancak asla recovery için anakartın CD'sini takmam istenmedi.Yani bu demek oluyor ki yazılım hard diske gömüldü ve ben bu kısmı silemiyorum,ayrıca göremiyorum.Yedek aldığım takdirde image dosyasını Windows'tan olmasa da (sadece yönetimsel araçlarda gözüküyor) Windows kurulumundaki bölümleme kısmında görebiliyorum.Ancak mesele backup olarak yazılan image dosyası değil,yazılımın gömüldüğü kısım.
HDD'de bildiğim kadarıyla bad sector veya benzeri herhangi fiziksel bir kusur yok,dolayısıyla risklerinden dolayı LLF atmak da istemiyorum.
Benim istediğim bu HDD'yi tamamen formatlamak,yani benden tekrar anakart CD'sini takarak programı gömmemi isteyecek hale getirmek.
Bunu Low Level Format atmadan yapmanın bir yolu var mıdır?HDD'mi ilk günkü gibi tek parça haline getirip,anakartın yazılımının gömüldüğü yer de dahil formatlamam nasıl mümkün olur?
Teşekkür ederim.