arkadaşlar hdd, raid ve bios güncelledim: sorunum 1 yıl önce oldu; hdd posttu kitliyor. hdd yi çıkardığımda sorun yok. herkes hdd de donanımsal bi problem var dio ama neresinde? deler denedim neler hdd 3-4 yıllık 40 -80 tellik ide kabloları. tek taktım. master yaptım slive yaptım gücü kontrol ettim ne hard ne sodt hormat işliyo nekardar disk birleştir yaptıysam az yok yok. postu kitliyo yetmezmiş gibi 10(yani uyarıldıktan sonra) rest çekince açılıyo hatta çu an o pc deyim. çeşitli bakım araçları hata veriyor ama bir şey anlamıyom bad sectoor deil. jumperdevresinde bi sorun var ama ne? birde onarımı ne kadara patlar bana?
hdd sorunu(donanımsal)!
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
677 mesaj
Son Düzenleme: inNteAcoME ~ 24 Ağustos 2008 18:57
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
3-4 yıllıksa en fazla 80 yada 10 gb lıktır. Kafa yormaktansa yenisini alıp çalışırsa ikincil olarak kullanmak çalışmazsa çöpe atıp kafa dinleme en kolayı olacaktır.Kimse onun tamiri ile uğraşmaz ki tamir ettiresin. Çöpe at kafa dinle .
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
677 mesaj
40 gb tek kafa 5400 rpm 2mb cache bukadarını biliyorum marka philips modelini hatırlamıyorum bu arda pata(80 tel) destekli 5 yıl dayanmalıydı diye düşünüyorum. anakartta destekli ama.
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Dediğim gibi en iyisi sıkıntı etmektense yeni HDD alıp onu ikincil olarak kullanmak artık ne kadar giderse.Arızanın sebebini tahmin etmek güç sadece sektörel arıza olmayıp motor yada diskte de proplem olabilir. Hatta ani güç kesintileri neticesinde bu tür propplemler yapma olasılığıda mevcut.