arkadaşlar yeni bir dahili samsung 750 gb 7200 32mb hdd aldım. yalnız hdd den ses geliyor. normal internette gezerken bile ses geliyor. ses az ama sürekli çıktığı için rahatsız ediyor. sizce bu harddiskin bir sorunu mu yoksa hdd nin boyutu büyük de ondan mı? lütfen bu konuda bana yardımcı olun. eğer bu bir sorunsa hemen değiştirecem. şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
hdd sorunu
ses hadd den veri yazarken ve okurken geliyo. disk dışada çalıştırdım ve tekrar aynı sesler geliyor. ses çok fazla değil ama sesiz ortamda bayağı rahatsız ediyor. acaba diskin boyutu büyük die olablir mi? yoksa hdd gerçekten arızalımı? lütfen bu konuda yarsımcı olunuz. şimdisen teşekkürler.
o hdd kullanılmış hiç vakit kayıp etme hemen değiştir sıfır olan bir hdd den o ses gelmesi imkansız ...
ylnız sıfır geldiğinden eminim çünkü hdd yi çalıştığım firmadan aldım. ayrıca daha önce aldığım 500 gb hdd de ve daha sonra yine değiştirdiğim 750 gb lik hdd de aynı sesi yapıyo ve bu üçüncü.... sizce bu bir tesadüf mü? değilse ne???? lütfen bu konuda bana yardımcı olun......
evet ve genellikle veri yazarken ve veri okurken oldu. arkadaşlar 3 sefer değiştirdim. üçündede aynı problem oldu.
Veri okuma ve yazma esnasında sabit diskten hafif tıkırtı gibi bir sesin, özellikle sabit disk ışığı yanıp söndükçe onunla senkronize bir şekilde gelmesi son derece normal bir durumdur. Sabit diskinizin sağlık durumunu HD Tune yazılımıyla kontrol edin. Eğer hata yoksa o tıkırtı okuma ve yazmadan kaynaklanıyordur.
ylnız sıfır geldiğinden eminim çünkü hdd yi çalıştığım firmadan aldım. ayrıca daha önce aldığım 500 gb hdd de ve daha sonra yine değiştirdiğim 750 gb lik hdd de aynı sesi yapıyo ve bu üçüncü.... sizce bu bir tesadüf mü? değilse ne???? lütfen bu konuda bana yardımcı olun......
aynı markadan bende kullanıyorum artık bilemem dosyalarda gezinirken ufak tıkırtılar olabilir ama internete girdiğin zaman aynı tıkırtıyı veriyosa bu normal deyil...
bilgisayarına iyi sabitleyememiş olabilirsin yada kasan pek kullanuşlı olmayabilir küçük bir ihtimal de kasanın yerinden kaynaklanabilir birde yanlış yere koymuş olabilir hdd yi büyüklük konusuna gelince hiç alakası yok sen çıkar hdd yi git bilgisayarcıya taktır :D
kasadan çıkartıp dışarıda da denedim. yine aynı sorun devam ediyor. yani kasadan değil. arkadaşlar ilkönce seagate 500 gb aldım ondada bu problem vardı sonra hatalı deyip 750 gb samsung aldım o da böleydi ve 3. kez değiştirdim. yine aynı sorun. arkadaşlar lütfen yardım edin. bu sorunu nasıl çözebilirim. sata kablosunu falan değiştirdim yine aynı...